Veel minder animo om te schaatsen in Hof van Twente

GOOR De ijsbanen in Hof van Twente trokken afgelopen winterseizoen gemiddeld minder schaatsers dan in het winterseizoen er voor. In Hengevelde kwamen zelfs in absolute cijfers minder schaatsers naar de baan aan de Gorsveldweg hoewel de ijsbaan veel langer geopend was. „We zijn toen tien dagen open geweest tegenover 23 dagen in de afgelopen maanden. Maar we hebben een jaar geleden veel meer bezoekers gehad”, zegt voorzitter Frans Broshuis van de IJsbaan Hengevelde. „Dat komt mede door het veel minder fraaie weer. Een jaar geleden scheen de zon steeds en was het minder koud dan in de afgelopen winter.”

Peter Mondria van de IJsbaan in Twickel bevestigt dit beeld. „We hadden in het seizoen 2008-2009 in één weekeinde 1600 bezoekers. Dat weekeinde is ons goed bijgebleven. We konden bijna over de hoofden lopen.” De ijsbaan Delden is afgelopen winter achttien dagen geopend geweest. De Goorse IJsclub zag meer bezoekers naar de schaatsbaan komen. „Maar het was vooral de laatste week veel minder druk”, zegt voorzitter Joop van Leeuwen. „Ik denk dat de interesse snel afneemt naarmate je langer open bent.” De baan aan de Regge was 29 dagen geopend tegenover vijftien dagen een jaar eerder.

Ook bij De Zilvermeeuw in Stokkum nam de animo na de eerste drie dagen snel af. „Ik denk dat de jeugd tegenwoordig veel meer afleiding heeft, denk aan televisie en computer”, zegt Eddie Vennebekken van de ijsclub. De baan was ongeveer 28 dagen open. „We mogen niet klagen.”