Höftedagen Hengevelde

Frans Bauer, de eerste Höfteballooning, kunst op straat, trekker trekwedstrijd. Hengevelde staat komend weekeinde bol van de interessante activiteiten. Frans Bauer bijt donderdagavond om 21 uur het spits af. De volgende avond begint om 19 uur de eerste Ballooning Hengevelde. "Jan de Wilde, een fanatieke ballonvaarder, kwam twee jaar geleden in Hengevelde wonen en wilde wel wat gaan organiseren voor ons", vertelt Mark Tuinte van de Höftedagen. "Minstens vijftien ballonnen zijn er te zien waaronder een enorme telefooncel. Spectaculair is ook dat parachutisten uit de luchtballonnen springen."

Hengevelde verandert daarna in de grootste discotheek van Twente met optredens van Kane, Waylon, SLAM!FM, the Hodstuds, de Coronas, DJ Menno de Boer en the Partysquad in verschillende feesttenten.

Zondag toveren de inwoners hun dorp om in een grote kunstmarkt. "De opzet is groots. We wilden iets speciaals voor de hele regio", zegt voorzitter Gerjan Wegereef. Een Braziliaans straatcircus strijkt neer in de Goorsestraat. Er komt een mini-soccer WK in de zogeheten Soccershowdown, metershoge graffity walls en kunstenaars met motorzagen. Enkele kunstenaars maken 3D straatschilderijen zodat het lijkt of er een enorm gat in het wegdek zit.

Even verderop in Hengevelde is er een trekkertrekwedstrijd van 10 tot 17 uur waarvoor zich 150 deelnemer hebben ingeschreven. Kaarten zijn in de voorverkoop te koop via www.ticketservice.nl of op de dagen zelf aan de kassa bij de entree van het feestterrein.