Bewoners fel tegen komst jeugdhonk

MARKELO Bewoners van de Vennekesweg en de Göttelaan in Markelo vechten tot aan de hoogste instantie de komst van een jeugdhonk met een multi-functionele bestemming aan op de plek van de oude kantine van de IJsclub. De omwonenden kondigen dit aan omdat zij vrezen dat op termijn allerlei verenigingen gebruik gaan maken van het nog te bouwen pand. Daardoor zal de overlast in de buurt flink toenemen, zo verwachten zij.

Een gesprek tussen initiatiefnemers, bezwaarmakers en de gemeente Hof van Twente hebben de partijen niet dichter bij elkaar gebracht. „Wij zijn teleurgesteld dat de gemeente niet met een alternatieve plek komt”, zegt woordvoerder Gerrit Kaaijk van de Göttelaan. „Er zijn legio mogelijkheden zo’n groot pand te bouwen, bijvoorbeeld bij sporthal De Haverkamp. Maar ze houden vast aan dit plan.” Volgens een eerste ontwerp zou de kantine van de ijsclub plaats maken voor een pand van bijna een half miljoen euro. De provincie draagt 225.000 euro bij en de gemeente ruim twee ton.

Alexander Compagner van het jongerenwerk wil het standpunt van de initiatiefnemers niet nader toelichten. De woordvoerder van het jongerenwerk, Harry Leeftink, is op vakantie. Eerder verklaarde hij dat acht organisaties die zich richten op de jeugd van twaalf tot zestien jaar een intensieverklaring hebben ondertekend voor het gebruik van het gebouw.