Bezwaren tegen komst komst bouwwerk Kunstvereniging

DIEPENHEIM - Bewoners van de Middenstraat hebben grote moeite met het plan van de kunstvereniging een gebouw te plaatsen in de tuin van vereniging. Dat betekent een flinke tegenvaller voor de kunstvereniging die er graag op korte termijn een Drawingcentre (een expositieruimte voor tekeningen) in wil vestigen. Directeur Jan Eijsink van de kunstvereniging wil dan ook snel opnieuw in gesprek met de omwonenden.

Margreet Korporaal vindt het nieuwe pand te groot. "De oppervlakte is 35 procent groter dan het bestemmingsplan toestaan." Ook zou de goothoogte een meter meer zijn dan is toegestaan en steken delen van het gebouw zes meter boven het maaiveld uit. Ook de felle kleuren van het gebouw is een doorn in het oog van omwonenden. Bovendien moesten de bewoners over het plan in de krant lezen.

Jan Eijsink betreurt de bezwaren en spreekt tegen dat de buurt het plan uit de krant moest vernemen. "Ik ben ermee langs de deur geweest. Ik vind het jammer dat als er vragen ze die niet aan mij richten." Volgens Eijsink is de goothoogte niet in strijd met het bestemmingsplan. Hij wijst er bovendien op dat het pand er tijdelijk komt te staan. Ergens tussen de drie en vijf jaar.

Jan Eijsink erkent dat het uiterlijk van het gebouw dat er in kant-en-klare delen kan worden geplaatst, een futuristisch uitstraling heeft. "Het gaat om een gebouw dat wij voor kunstexposities willen gebruiken. Dat moet ook een bijzonder uiterlijk hebben."

De definitieve vestiging van het Drawingcentre komt over een aantal jaren waarschijnlijk op een andere plek. "We willen meer bezoekers naar Diepenheim halen. Als je verder wilt als kunstwerk Diepenheim moet je misschien wel tien jaar vooruit denken. Het Drawingcentre is een geweldige aanwinst."