Baron Van Coeverden sleutelt het liefst aan oude auto's

MARKELO - Geld maakt niet gelukkig, restaureren van exclusieve oldtimers wel. Die nieuwe spreuk zou Harry baron van Coeverden boven de deur kunnen hangen. Zes dagen in de week van 's morgens vroeg tot 's avonds laat sleutelt hij aan Bentleys, Delahayes, Jaquar MKII automatic en Talbot Lago's. De onderdelen maakt hij desnoods zelf. 'Boetseren met metaal', noemt hij dat. Vakanties kent hij bijna niet. Zijn vrouw sleept hem soms letterlijk mee de auto in om een weekeindje weg te gaan. Het liefst is hij met de heilig koe bezig.

Harry heeft klanten over de hele wereld. Hij restaureerde bijvoorbeeld de Rolls Royce Phantom 1 Springfield van de vader van John F. Kennedy. Soms vindt hij zijn auto's te koop op websites waarbij bedragen van ver boven de miljoen euro niet ontbreken. Harry baron van Coeverden is van adellijke afkomst. Zijn voorouders woonden op havezate Wegdam. Maar om geld geeft hij niet. "Als ik maar kan rondkomen."

Harry hielp als zesjarig knaapje zijn vader mee de versnellingsbak uit een Porsche halen. "Sindsdien heb ik altijd aan auto's gesleuteld", vertelt hij in de ruime kelder (twintig bij twintig meter) van zijn woning aan de Noordachteresweg aan de rand van Markelo. "Ik ben verliefd op het oude werk", zegt hij onomwonden, waarna natuurlijk even een rondritje moet volgen in een zescilinder Invicta Meadows (4,5 liter).

Harry werkte jarenlang in een tankstation waar hij volop de vrijheid had om aan oude auto's te sleutelen. Toen hij een oude vriend in een oldtimer voorbij zag rijden ging hij er achter aan en ontdekte dat hij een Benz Velo van voor 1905 restaureerde, eigenlijk een koets zonder paarden maar met een hulpmotortje. "Het voertuig moest in drie maanden klaar zijn voor de tourrit van Londen naar Brighton. Motor gereviseerd, assen en banden vernieuwd, bekleding gelakt. We waren mooi op tijd klaar. Het was zo goed gelukt dat ik daarna professioneel verder ben gegaan als restaurateur."

Op de oldtimerbeurs Retromobile in Parijs en Techno Classica in Essen sprak de kwaliteiten van Harry van Coeverden zich snel rond. Hij kreeg volop werk aangeboden, maar accepteert gelijdelijk aan alleen nog de echte zeldzame 'stukken', zoals de eerste Ferrari Testarossa 500MDTR. Zijn specialiteit is de Rolls Royces Phantom Springfield waarvan er 2500 zijn gebouwd in de Verenigde Staten. "Elke cent die Rolls Royce verdiende is gelijk geïnvesteerd in de wagen. Ze waren altijd aan het ontwikkelen. Het materiaal moest altijd nog beter. Kijk ook naar de lijn in de carrosserie, die is veel mooier dan de meeste andere wagens. Rolls Royce heeft door steeds te innoveren nooit veel winst gemaakt."

Een andere bijzondere klus is de restauratie van een Arab, een Engelse wagen waarvan er maar twee zijn gemaakt. "Vaak is er geen literatuur over en is op internet niets te vinden. Dan is het een kwestie van uitdokteren. Net zo lang totdat ik er achter ben hoe het werkt. Ik stop er mijn ziel en zaligheid in. Pas als het werk af is ben ik tevreden", zegt Harry van Coeverden. Doet hem dat geen pijn wanneer de eigenaar in zijn pas gerestaureerde wagen weg rijdt? "Nee", zegt hij. "Want pas als het klaar is ben ik tevreden. Wat daarna gebeurt doet me niet zo veel. Maar ik zie ze graag terugkomen voor een beurt."