Magische dansvoorstelling muziekschool

GOOR Danseresjes met vleugels alsof zij als My Little Pony speelgoed optreden, wrede piraten en griezelige zombies. De magische dansvoorstelling van de muziekschool Hof van Twente zorgt zaterdagavond (aanvang 19 uur) en zondagmiddag (14.30 uur) in De Reggehof voor veel spektakel. Op enkele dames na doen alle 200 kinderen en volwassenen mee aan deze tiende voorstelling die anderhalf uur duurt.

Precies twintig jaar geleden begon Marleen Hamer met de dansafdeling van de muziekschool. Zij was als 19-jarige destijds net afgestudeerd. "De balletschool zat toen aan de Wijnkamp", vertelt Marleen Hamer. "De muziekschool heeft het particuliere bedrijfje met dertig leerlingen overgenomen en er een nieuwe afdeling van gemaakt."

"We gebruiken veel rook en nevel om een griezelige sfeer te scheppen", vertelt Marleen Hamer. "We hebben speciale kostuums en zorgen zelf voor de make up." De leden doen robotachtige dansjes, hip hop, street en jazzdance, maar ook klassiek ballet." Het popkoor Top.nl zingt een speciale magic-medley.