Home

Danny Bannink wint eerste prijs

De prijswinaars

Harry Scholten, Danny Bannink en Inge Gerberink (v.l.n.r.) zijn de prijswinnaars van de prijsvraag van De Twentsche Courant Tubantia. Bij de Voorstraat op 't Schild in hartje Goor, waar precies 425 jaar geleden de opmars is gestopt, kregen zij de prijzen uitgereikt.

Foto Marcel Tettero dinsdag 18 juli 2006

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Expert in Goor

Om in aanmerking te komen voor een prijs moesten deelnemers een aantal vragen goed beantwoorden. De antwoorden op de vragen vindt u op deze site, in de krant van 1 en 5 juli 2006, in de Oudheidkamer in het voormalige stationsgebouw van de NS en in de Hofkerk in Goor, waar nog een enorme grafkamer uit de zestiende eeuw van Johan Ripperda is te bewonderen.

Expert Goor

Videoreportage over de maquette van de Bandijk (1570 - 1580)

Voormalig kunstenaar Wolter Wiegerinck uit Goor heeft meegewerkt aan de maquette van de anderhalve kilometer lange Bandijk. Het zeven meter lange kunstwerk staat in de Oudheidkamer. Tien dagen vochten staatse en Spaanse soldaten om het bezit van deze verhoogde weg door het moeras van de Regge.

Als u op de button rechts klikt laat Wiegerinck in een filmpje onder meer kogels uit de Tachtigjarige Oorlog zien die in de Oudheidkamer liggen. Aan u de vraag hoeveel de zwaarste kogel weegt.

Klik hier voor de film
Slag om Groenlo, nagespeeld in december 2005 Hier treft u de multiple-choice vragen aan. De antwoorden op de vragen vindt u binnenkort hier.