Home
De Friese vlag heeft
ook meerbladeren

De meerbladeren, die in het familiewapen van Tetrode voorkomen, zijn vaker gebruikt in schilden, vlaggen en wapens. Het meest bekend is de Friese vlag, een van de oudste vlaggen van Europa. Lange tijd was de Friese vlag verboden. Het zou oproepen tot nationalisme en leiden tot afscheiding van de rest van Nederland. Ook in Friesland en met name Drenthe leefden in de 19e eeuw veel Tetrode`s. De Friese vlag
Het wapen van de graafschap Steinfurt, vlak over de grens bij Enschede, telt onder meer drie meerbladeren zoals ze in het familiewapen van Tetrode voorkomen. Betekenden de meerbladeren schoon drinkwater?

Steinfurt (tot 1974 Tecklenburg)
Staat: Nordrhein-Westfalen
De betekenis:
Tecklenburg was de hoofdstad en de woonplaats van de graven van Tecklenburg. De stad is het eerst genoemd in 1226 en kreeg stadsrechten in 1388.

Het wapen van Steinfurt
De oudste zegels van de stad is uit de 18e eeuw. Het wapen zijn gebaseerd op dit zegel: drie water lelies van het oude wapen van de graaf van Bentheim, die in 1262 de titel en het land van Teckelenburg erfde. Het anker stamt van het wapen van Lingen.

Tecklenburg
Staat: Nordrhein-Westfalen
Ingelijfd bij: 1974 Steinfurt
De betekenis:

Het wapen stamt uit 1934. Het wapen toont het rechter deel van een water lelie van de graven van Bentheim, die in 1262 het graafschap Tecklenburg erfde.

Het wapen van Tecklenburg
De meerbladeren bleef altijd het symbool van de graafschap en komt ook voor in het wapen van de stad Tecklenburg. Het gebied werd later verdeeld. Grote delen kwamen bij het graafschap Lingen. Het anker in het bovenste linker deel is van Lingen. Het lagere linker deel staat voor Münster, waarvan een deel tot dit district behoorde.