Carnaval in Hengelo en Oldenzaal
4, 5 en 6 maart 2011

De winnende wagen van de gigalange Twentse optocht in Oldenzaal komt in dit videofilmpje voor in een zonovergoten Oldenzaal.
Ruim 100.000 toeschouwers die met de deelnemers uitgelaten carnaval vierden met een Braziliaans tintje tijdens de Twentse optocht van het carnaval Oldenzaal. De ene praalwagen was nog mooier dan de andere; de ene loopgroep zag er nog flitsender uit dan de anderfe en de een- en tweelingen probeerden elkaar de loef af te steken waar het de originaliteit betrof.
De uitslagen: Een- en tweelingen; 1 Potsies, Hengelo. 2 Al met al, Oldenzaal. 3 1/2 CV De Cabrieten. Grote groepen; 1 De Moeseggels, Oldenzaal. 2 De Bedsleppers, Oldenzaal. 3 CV ten Oeverstee, Weerselo. Kleine groepen: 1 Nonsens, Oldenzaal. 2 OCV De Naaideuskes, Oldenzaal. 3 CV Leu Oet Lemsel, Weerselo. Praalwagens; 1 Vennemuskes, Oldenzaal. 2 Oranjewijk Tubbergen. 3 Siepeljonkers, Ootmarsum. 4 Nachtuulkes Denekamp. 5 Greune Köttelpeerkes Denekamp.
Duizenden mensen genoten zondagmiddag 6 maart 2011 van de Twentse carnavalsoptocht waaraan meer dan honderd groepen en wagens deelnamen. Het aantal deelnemers en het aantal bezoekers breken waarschijnlijk een nieuw record. De zon scheen onafgebroken. Toch was het flink koud.
Langer dan ooit te voren was de 34e carnavalsoptocht van Hengelo op zaterdag 5 maart 2011. Duizenden kwamen op het kleurrijke spektakel af. Het was koud, maar niemand die daarover klaagde.
De grootste lichtoptocht in Overijssel is in Hengelo. Vrijdagavond 4 maart 2011 vierden duizenden inwoners van de stad feest in de steenkoude binnenstad. Meer dan 50 groepen en wagens deden mee aan de optocht.

MarcelTettero 6 mrt 2011