Huurders ongerust over hang- en sluitwerk

Enkele ongeruste huurders belden de afgelopen weken de woningbouwvereniging Viverion met de mededeling dat zij mogelijk door inbrekers zijn benaderd. Medewerkers van een bedrijf zeiden dat het hang- en sluitwerk van de woning mogelijk niet voldoet. Zij boden aan een gratis inspectie van het hang en sluitwerk van de woning uit te voeren.

Viverion meldt op haar website dat de corporatie verantwoordelijk is voor het hang en sluitwerk in de woning en geen opdracht heeft gegeven voor een inventarisatie. "Wij vermoeden dat dit ‘bedrijf’ op deze wijze de woning verkent om op een later tijdstip in te breken. In vrijwel al onze woningen zit gecertificeerd hang en sluitwerk."

Politiewoordvoerder Jan Camphuis neemt de mededeling van Viverion met een korreltje zout. "Enkele bedrijven zetten callcenters in om afspraken te maken bij mensen langs te komen om hen alarminstallaties te verkopen. Daar is niets mis mee." Camphuis wijst er op dat als mensen een echt objectief advies willen zij het beste de politie om advies kunnen vragen. De politie verleent zelfs een keurmerk als er goedgekeurd hand- en sluitwerk is geïnstalleerd. De bewoners kunnen dan vaak een korting krijgen van de verzekeringsmaatschappij.