IJsbaan Twickel sneller open dan vroeger

DELDEN De beschutte ijsbaan Delden aan de Bornsestraat is gistermiddag en -avond al geopend geweest. "We hebben inderdaad de naam dat we pas open gaan wanneer alle andere ijsbanen de poorten allang hebben geopend", zegt ijsmeester Peter Mondria. Dat is niet meer terecht. "We hebben takken aan de rand van de baan gesnoeid. Daardoor kan de koude lucht het ijs veel beter bereiken. Dat scheelt enorm. Vorig seizoen zijn we ook tien dagen geopend geweest."

Volgens Peter Mondria ligt de temperatuur onder bomen vier graden hoger dan in een open vlakte. "Koude lucht valt recht naar beneden." Afgelopen zondag is met man en macht zo'n tien centimeter sneeuw van het ijs gehaald waarna de vrieskou het ijs maandag en dinsdag voldoende sterk maakte. "Hier en daar zijn nog wat zwakke plekken die we met pilonnen hebben afgezet."

De vooruitzichten zijn gunstig. "Het blijft winteren. Maar ik hoop dat er geen nieuwe sneeuw valt." De openingstijden van de ijsbaan zijn gewijzigd. De baan is voortaan niet meer tussen 17 en 18.30 uur gesloten maar continu geopend tussen 13 en 21.30 uur. Belangstellenden kunnen het laatste nieuws volgen via de website van de club www.ijsclubdelden.nl of gewoon even kijken of de oude gemeentevlag van Stad Delden aan de pomp op de Markt hangt.