Cultureel supplement belicht
gouden hockeyclub

GOOR De Goorse Mixed Hockey Club die op 28 februari om 14.30 uur het gouden jubileum viert, gaat op een speciale manier terugblikken op het 50-jarig bestaan. Het cultureel supplement brengt voor de leden Hockey Gooren oud-leden een mengeling van cabaret en toneel, waarna er nog een loterij plaatsheeft. Want de club wil ook nog een nieuwe kantine bouwen voor de ongeveer 350 leden, onder wie 260 dames en meisjes. De club deelt het nieuwe gebouw straks met de kinderopvang de Triangel.

De enige hockeyer die vanaf het eerste moment lid was is Aart Jalink. "Veel Gorenaren gingen naar de HBO in Lochem waar de vader van de huidige teammanager van het Nederlands elftal sportleraar was", vertelt hij. "De vader van Hans Jorritsma was heel enthousiast met sport bezig. Hij zorgde er voor dat samen met anderen er een hockeyvereniging in Goor kwam."

Hockeyclub"De eerste wedstrijd thuis was op een veld van de Twentsche Stoomblekerij aan het einde van de Gruttostraat", herinnert Aart Jalink zich. "De Stoomblekerij beschikte over speciale machines waarmee het overtollige water kon wegpompen. Het watergat, werd een deel van ons terrein soms genoemd."

Aart Jalink heeft twee jaar ook nog gevoetbald. "Maar de mentaliteit bij de hockey vond ik plezieriger. De mensen zijn socialer, beschaafder." Tegenwoordig beschikt de club over een accommodatie aan de Rubensstraat.

Aafke Nibbelink (25) is al zo'n zeventien jaar lid van GMHC. "We zijn met een hele groep vriendinnen tegelijk lid geworden. Nooit spijt van gehad. Dit is echt een gezellige club. We trainen, drinken daarna een biertje en gaan dan naar De Zon. We beginnen straks ook met smurfenhockey voor de jongste leden." Nu is zij actief in de jubileumcommissie. "We houden 22 mei nog een clinic met bekende Nederlandse hockeyers en de volgende dag, eerste pinksterdag, is er een groot feest voor senioren en ouders en op 12 juni houden we een survival voor de jeugd."