Nieuwbouw basisschool Heeckeren

Het gemeentebestuur van Hof van Twente onderzoekt hoe de nieuwe basisschool Heeckeren er uit gaat zien. Voor het uitvoeren van het onderzoek is 75.000 euro nodig. De Heeckerenschool verkeert in een matige staat, terwijl het aantal leerlingen naar verwachting blijft stijgen mede omdat het aantal woningen in de wijk waar de school staat groeit. Deze zomer komen er 36 woningen in de buurt bij en in de jaren 2015 en 2016 bouwen aannemers naar verwachting nog zo'n tweehonderd huizen in het project Waterlanden, vlak bij de basisschool.

"Met het onderzoek ben ik heel blij", zegt directeur Ben Weijermars van de basisschool Heeckeren. "We beschikken nu over een oud gebouw dat in twee keer is gebouwd. En we hebben nog twee noodlokalen. In totaal telt onze school veertien lokalen." In de begroting van dit jaar gaat het gemeentebestuur nog uit van een nieuwbouw met elf lokalen. Voor de nieuwbouw die mogelijk in 2012 er komt is ruim 2,2 miljoen euro uitgetrokken.

Het gemeentebestuur laat tevens uitzoeken wat er met de basisscholen De Whee (dependance Puntdak/Wiekslag) en De Albatros in Goor moet gaan gebeuren. Deze twee scholen staan op de nominatie voor renovatie of nieuwbouw nadat het werk aan de nieuwe Heeckerenschool klaar is. (22 februari 2010)