Bewoners Göttelaan tegen komst jeugdhonk

MARKELO Bewoners uit de Göttelaan en omgeving vrezen grote overlast wanneer er een multifunctioneel gebouw bij hun in de straat komt. Zij hebben inmiddels zestig handtekeningen verzameld en willen bezwaar gaan maken tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Bewoners onder leiding van Gerrit Kaaijk vrezen veel overlast van rondscheurende bromfietsers en vinden een plek aan de rand van Markelo niet geschikt voor de opvang van jongeren.

Ook voorzitter Jan Tempelman van de stichting Sporthal Markelo frontst zijn wenkbrauwen over de ontwikkelingen rond het jeugdhonk met een multi-functionele bestemming. "Markelo krijgt teveel accommodaties. Wij hebben bij de sporthal een deel van het sociaal-cultureel werk ondergebracht en dat is al heel moeilijk te exploiteren. Daar komt bij dat cultureel centrum Het Beaufort na de zomer de deuren opent voor verenigingen en instellingen en dat de horeca in Markelo kritisch is over de ontwikkelingen. Er moet een jeugdhonk komen. Daar is wat mij betreft geen twijfel over mogelijk. Maar de vraag is of het nieuwe gebouw zo groot moet worden en voor zoveel gebruikers moet worden gebouwd."

John Kurvers van cultureel centrum Het Beaufort vindt het vreemd dat het jeugdhonk actief op zoek gaat naar nieuwe gebruikers. Het bestuur van Het Beaufort, dat zich meer op cultuur richt, doet dat zelf niet en verwacht dat verenigingen zich zelf aanmelden.

Mede-initiatiefnemer Harry Leeftink van het multifunctionele gebouw aan de Göttelaan kan zich wel voorstellen dat er enige ongerustheid is. "Er is nog niet veel concreet", zegt hij. Maar vast staat al wel dat het bestuur de intensie heeft alleen voor jeugd van twaalf tot zestien jaar de deuren te openen. "Er wordt geen alcohol geschonken", zegt hij. Acht organisaties die zich richten op de jeugd hebben een intensie ondertekend voor het gebruik van het gebouw. "Er komen geen feesten en partijen in."