Jeugdige raad wil nieuwe disco

 

Als de jeugd uit de gemeente Hof van Twente het voor het zeggen krijgt in de gemeenteraad komen andere onderwerpen op de politieke agenda. De jongens willen bijvoorbeeld graag een discotheek in Goor. Dat mag ten koste gaan van het jongerencentrum De Maan, waar in hun ogen toch te weinig jeugd gebruik van maakt. De meisjes willen echter liever eerst verlichting langs het
fietspad tussen Goor en Markelo. Zij ervaren de weg over de Herickerberg als sociaal onveilig. Zo’n veertig leerlingen (klas 4T) van de scholengemeenschap Waerdenborch uit Goor zaten gistermiddag op de zetels van de raadsleden en een aantal raadsleden volgde de discussie vanaf de publieke opinie. De rollen waren omgedraaid.
Meer winkels in Goor, een nieuwe uitgaansgelegenheid in Diepenheim, nieuwbouw van een groot zwembad in Goor of toch renoveren van het zwembad als dat goedkoper uitpakt. De jongeren draagden genoeg onderwerpen aan waarover gediscussieerd kon worden.
Nieuw in de raadszaal waren Sandra Schrooyen en Joke Hendriks die namens de Socialistische Partij voor de eerste keer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het SP-duo discussieerde met een groepje jongeren over de toekomst van het zwembad. Zij vonden dat de gemeente het bestaande buitenbad moet renoveren. Dan hoeft dan niet veel geld te kosten. Nieuwbouw is te duur.
Even later verdedigde een groepje jeugdige SP-raadsleden hun standpunt tegenover hun klasgenoten. Waarbij opnieuw de tegenstelling tussen een discotheek in Goor en de verlichting van de Goorseweg in Markelo aan de orde kwam. Het CDA en de Burgerpartij Hof waren ook voor het plaatsen van een reeks lantaarnpalen, desnoods op zonne-energie om kosten te sparen. Maar de VVD was het met de SP eens. Ook de liberalen zien liever een mooie discotheek in Goor. “Dan hoeft de jeugd niet meer naar Markelo om uit te gaan en is de verlichting overbodig.”