Burgemeester vindt dat Hof van Twente heeft een echte publiekstrekker nodig heeft

Boorplatform als trekker in Domelaar

"De gemeente Hof van Twente heeft een publiekstrekker nodig. Iets bijzonders, waar iedereen over praat, bijvoorbeeld een boortoren van Shell. Het ding kun je uit elkaar halen en in onderdelen naar de Domelaar transporteren en daar weer in elkaar lassen." Burgemeester Hans Kok maakt geen grapjes. Hij heeft er al over gesproken met ondernemer Hennie van der Most die bijvoorbeeld de voormalige nucleaire opwerkingscentrale in Kalkar omtoverde in een pretpark.

"De Domelaar (aan de snelweg A1 bij Markelo, red) is al 55 hectare groot. Dat is veel groter dan Het Rutbeek. Daar kunnen we over een aantal jaren, wanneer de zandwinning stopt, iets bijzonders mee doen", zegt Hans Kok terwijl hij in zijn kamer van het gemeentehuis over de speelweide uitkijkt. Hans Kok oppert het idee bij de toekomstvisie Zicht op 2030. "In Lelystad moeten ze zeggen, daar in de Hof van Twente hebben ze iets, dat moet je gezien hebben."

Net als andere gemeentes wil het bestuur van Hof van Twente over een toekomstvisie beschikken. "Een paraplu waar alles onder valt hebben we nodig waaraan we kunnen toetsen of we op de goede weg zitten." Volgens de burgemeester zal de Hof van Twente over twintig jaar er niet veel anders uitzien als nu. Wel zal de bevolking vergrijzen waardoor het draagvlak, het aantal werknemers, krimpt. Kok wil daarom de komende jaren daar investeren waar de gemeente goed in is en dat zijn bijvoorbeeld de wandel- en fietsroutes, de reeks bijzondere evenementen die Goor (school- en volksfeest, paardenmarkt), Markelo (folkloristisch festival), Delden en Diepenheim (schuttersfeesten), de musea (Zout-, Oranje- en klompenmuseum) en galerieen.

"De paardenmarkt is zo'n voorbeeld. We maken er bijna geen reclame voor. Toch komen mensen van ver hier naar toe. Het is een van de grootste markten van Nederland. De laatste keer hebben we er echter een skihelling bijgeplaatst die drie dagen is blijven staan. Daardoor gaat de paardenmarkt meer leven. We geven iets meer geld uit om het extra aan te jagen."

Voor het schrijven van de toekomstvisie zijn schoolkinderen, burgers en raadsleden gevraagd hun mening te geven. "We hebben nu een doel waar we naar toe kunnen werken

 

 

1233 euro voor Haïti

Leerlingen van de openbare basisschool Stedeke hebben 1233 euro bijeengebracht voor Hôpital Bon Samaritain op Haïti. De afgelopen dagen hebben zij lege flessen ingezameld, klussen bij mensen thuis gedaan en koekjes verkocht.