College wil andere aanpak hondenpoep

GOOR - Het college van Burgemeester en Wethouders legt het amendement van het CDA om slechts twee keer per jaar een grote schoonmaakactie te houden tegen de vervuiling door hondenpoep naast zich neer.

Het college stelde de gemeenteraad onlangs voor om in navolging van de gemeente Hengelo speciale afvalbakken voor hondenpoep te plaatsen, veel voorlichting te geven en een fecaliënzuiger te kopen. Het CDA vond dit grote onzin en kreeg een meerderheid van de gemeenteraad achter zich. "Een fecaliënzuiger kopen is iets voor de Dik voor Mekaarshow van André van Duin of gaan we de bestuurders beoordelen op het aantal opgezogen drollen? Onzin dus", zei Harry Scholten van het CDA in de raad.

De christendemocraten stelden voor de problemen rond de hondenpoep aan te pakken door twee keer per jaar een extra schoonmaak te houden waarvan de kosten slechts 10.000 euro per keer zouden bedragen. B en W besloten deze week hierop terug te komen in de gemeenteraad. "Twee keer per jaar schoonmaken heeft geen enkele zin", zegt wethouder Harrie Knuiman. "Het zou zelfs averechts kunnen werken.

De gemeente ruimt de hondenpoep toch op. Waarom zou ik dat dan doen?" Knuiman wijst erop dat er een mentaliteitsverandering onder de burgers moet plaatsvinden. Dat kost veel tijd, zo is de ervaring in de gemeente Hengelo. "In het begin maken nog niet zoveel mensen gebruik van de speciale afvalbakken. Maar gaandeweg spreken burgers elkaar er op aan." Tijdens het project gebiedsgericht werken werd duidelijk dat de inwoners het hondenpoepprobleem als één van de grootste ergernissen bestempelen in de gemeente Hof van Twente.