Bewoners Waterstraat: 'We kregen onvoldoende informatie over plan nieuwbouw'

‘Ze kijken me de aardappels van het bord’

GOOR Een grote kastanjeboom is gekapt, het parkje verdwenen en in plaats van de geplande laagbouw staat er nu een vier verdiepingen hoog appartementencomplex pal achter hun woningen. De bewoners van de Waterstraat zijn teleurgesteld. Als ze hadden geweten dat dit er werd gebouwd, waren ze er nooit mee akkoord gegaan. Maar van hun kans om zienswijzen in te dienen en bezwaar te maken maakten zij geen gebruik.

Ze kunnen nu hoog en laag springen, maar juridisch gezien hebben de bewoners van de Waterstraat - in de ogen van de gemeente - geen poot om op te staan. Sjoertje Boonstra van de gemeente Hof van Twente erkent dat de woonsituatie voor de bewoners is verslechterd. Maar ook in de oude situatie kon de projectontwikkelaar volgens haar er heel veel bouwen: „Dus in feite is er niet zo veel veranderd.” Een verzoek van de bewoners om een financiële tegemoetkoming (planschade), omdat hun woningen in waarde zijn gedaald, is met een negatief advies naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd.

„Ze kijken mij de aardappels van het bord”, klaagt Huub Vermeij. „Er zouden geen appartementen pal achter onze woningen komen. Maar het plan is tussentijds aangepast. Daarover zijn wij niet ingelicht.”

De privacy is aangetast. Vrij achter het huis zitten, is er bijna niet meer bij. Huub Vermeij heeft extra kosten moeten maken voor een verbouwing van de pedicurepraktijk van zijn vrouw. De bewoners van het nieuwe appartementen kijken recht in haar ‘Boutique Annemique’.

Ook Jan Visser vindt dat de wijziging van het bestemmingsplan niet netjes is gespeeld. Er is een bijeenkomst geweest met omwonenden. Maar later is het plan toch veranderd zonder de bewoners opnieuw uit te nodigen. „Het spel is niet volgens de regels gespeeld”, vindt Jan Visser. De bewoners hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen.

Bewoners Waterstraat teleurgesteld over bouw appartementencomplex.