'Hofrevue verdient meer publiek'
WIENE - Volgens Gerrit Versteeg zijn de voorstellingen zo slecht nog niet.

Een vol bezet Twentestadion, zoveel bezoekers ziet Gerrit Versteeg elk seizoen voorbij trekken tijdens de bijna vijftig voorstellingen die hij geeft met het revuegezelschap Boer'nleu. Hij treedt dan met zes collega-toneelspelers op in heel Overijssel en de Achterhoek. In schril contrast daarmee staat de belangstelling voor de Hofrevue, die maar twee voorstellingen in De Reggehof heeft, terwijl die voorstellingen volgens Gerrit Versteeg 'helemaal niet zo slecht zijn'.

De voorstellingen op vrijdag 3 april en zaterdag 4 april, telkens om 20 uur, trekken maar een schamele 800 bezoekers, hoewel het inmiddels al weer de zesde Hofrevue is. "Door mond-tot-mondreclame hebben we in dertig jaar tijd de belangstelling voor Boer'nleu enorm zien groeien", vertelt Gerrit Ver- steeg in zijn woning aan de Schoneveldsweg in de Ambtdeldense buurtschap Wiene.

"Cabaret verpakt in een Twents jasje", noemt hij de voorstellingen van Boer'nleu. En dat is ook de Hofrevue, waarvoor Versteeg in de regiecommissie zit, samen met Joan Perik uit Hengevelde, Rinus Meulman uit Markelo, Hannie Lammertink uit Markelo, Sandra van het Bolscher uit Goor en Anne Nijland uit Bentelo. Ruim zes jaar geleden opperde directeur Jan Eijssink van De Reggehof het idee om gezelschappen uit alle buurtschappen van de gemeente Hof van Twente een korte voorstelling te laten maken. "Als dertien buurtschappen meedoen heb je zo een soort bonte avond van twee uur", zegt Gerrit Ver- steeg die heel kritisch naar de voorstellingen kijkt en er daarbij op let of er voldoende verrassende wendingen zijn.

Er zijn nummers met zang, dans, sketches, playback en conference. "Als de voorstelling maar blijft boeien. Zo is er bijvoorbeeld een jongen die een heel knap rapnummer doet met een maatschappijkritische tekst." Contactpersonen uit de buurtschappen leggen de ideeën voor de voorstelling ter goedkeuring voor aan de regiecommissie. "Een voordracht tijdens een bruiloft kan zo mooi zijn dat er een voorstelling voor de Hofrevue uit rolt. De contactpersonen zijn voor ons heilig." 1 april 2009