'Helemaal voor jou alleen'


GOOR - Willeke Alberti ziet haar oud-zangleraar terug in De Stoevelaar.

Willeke Alberti treedt gemiddeld drie keer per week gratis op in zorgcentra in heel Nederland. Maar haar optreden gistermiddag in woonzorgcentrum De Stoevelaar was wel heel bijzonder. Toen ze zo'n veertien jaar was, kreeg ze zangles van Jerry van Rooijen (80), voormalig leider van het Metropole-orkest.

Willeke Alberti treedt op met haar band in De Stoevelaar in Goor

Boven:

Willeke Alberti treedt op voor haar voormalige zangleraar Jerry van Rooijen in woonzorgcentrum De Stoevelaar in Goor.


De componist is sinds vijf jaar bewoner van De Stoevelaar in Goor. Hij kreeg dan ook een speciaal plaatsje vooraan vlak bij het podium. Jerry van Rooijen leidde als dirigent orkesten waar Willeke Alberti in haar beginjaren live voor zong op de radio. Terwijl Willeke 'Niemand laat zijn kind alleen' zingt, vertelt een personeelslid dat het bezoek van tv-sterren aan Goor toch ook weer niet meer zo bijzonder is.

"Lee Towers heeft hier al opgetreden en Humphrey Campbell. Campbell heeft ook les gehad van Jerry van Rooijen." Zo'n 150 bewoners genieten met volle teugen wanneer 'Glimlach van een kind' door de zaal galmt. Anderhalf uur voor aanvang van het concert heeft de eerste bewoner al een plekje veroverd. Willeke Alberti is hot. 'Er zaten twee motten...' Tonny Alberti, die zijn zuster bijna altijd begeleidt door het land, vertelt dat er soms een klein wonder gebeurt wanneer Willeke optreedt.

"Een oude vrouw in Boxtel had al twee jaar niet meer gesproken. Maar toen Willeke 'Margrietje de rozen zullen bloeien' inzette begon zij plotseling zachtjes mee te zingen. Het personeel stond perplex. Kennelijk komt dat ergens heel diep uit het geheugen." Haar broer Tonny Alberti verkoopt cd's en video's van zijn zuster. De opbrengst gaat naar de Willeke Alberti Foundation. Deze stichting steunt projecten en organisaties die met sociaal-culturele activiteiten het verstandelijk en lichamelijk welzijn van senioren, jongeren, zieken en minder validen bevordert. 'Vluchten kan niet meer...'

Willeke Alberti weet haar publiek feilloos te bespelen. Sommigen zwaaien met de armen mee op de maat van de muziek. Maar vooral haar oud-leraar Jerry van Rooijen krijgt veel aandacht. Terwijl haar begeleidingsband 'Ik wil gelukkig zijn' van Fien de la Mar inzet spreekt ze Van Rooijen toe: "Ik heb twee fantastische zangeressen meegenomen helemaal voor jou alleen..."