GOOR - Groot feest in ' t Gijmink. De laatste fasen van de nieuwbouw in de Goorse wijk zijn gistermiddag officieel begonnen. Wethouder Josh Sijbom van Hof van Twente en directeur Jan Willem Allersma van de Goorse Volkswoningen gaven het startschot voor de derde en vierde ( laatste) fase die onder meer de bouw van een groot multifunctioneel pand inhoudt. In het gebouw komen de nieuwe basisschool met negen klassen, een gymzaal, kinderopvang De Triangel en ruimtes voor onder meer buurtactiviteiten en de zorginstelling Carint.

Gijmink De architect van het gebouw, Daan Josee van architectenbureau Kristinsson uit Deventer, tekende ook het ontwerp van het nieuwe gemeentehuis van Hof van Twente. Als alles meezit zou het pand in de tweede helft van 2010 klaar kunnen zijn.
Aan de oudste en de jongste bewoners van 't Gijmink de eer het 'startschot' te geven voor het laatste deel van de vernieuwing van 't Gijmink. Alida Eeftink (78) en Kaya de Vries (4) hadden er zichtbaar schik in. Zij moesten eerst hun handen dopen in een schoenendoos vol verf en daarna een afdruk op een schutting maken. Sijbom en Allersma plaatsten daar vervolgens hun handtekening bij waarna de wijkbewoners zich konden uitleven met graffiti op de zeven meter brede wand.
De eerste twee fasen van de sloop, de sanering van asbest en de nieuwbouw van 41 woningen zijn inmiddels afgerond.
De eerste woningen zijn al in juni vorig jaar opgeleverd en de bewoners zijn er al in getrokken. Deze huizen staan aan de Beukenstraat. De huizen aan de Lindelaan en de De Bruynstraat maken eerdaags plaats voor nieuwbouw waarbij - zo is de bedoeling - het karakter van de wijk overeind blijft. Wethouder Sijbom keek in zijn korte toespraak tevreden terug op het werk.
Gijmink in Goor
Gijmink nieuwbouw Ook directeur Allersma is opgetogen. Maar hij kondigde aan dat wanneer het laatste deel van 't Gijmink klaar is de naam van de Goorse Volkswoning zal zijn verdwenen. De woningbouwvereniging zal dan gefuseerd zijn met Spectrum Wonen in Lochem. Het gezelschap, samen met een groot aantal inwoners uit de wijk, zat daarna nog gezellig bijeen in het speellokaal van de Gijminkschool.

't Gijmink is in de jaren vijftig gebouwd en voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd. Ook laat de technische staat van veel woningen te wensen over. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de bouwtekeningen voor de nieuwe basisschool 't Gijmink.

Rechts: Wethouder Josh Sijbom (rechts) en directeur Jan Willem Allersma van de Goorse Volkswoning kijken tevreden terug op de werkzaamheden in 't Gijmink tot nu toe.

Allersma en Sijbom
Gijmink

Doordat op een andere lokatie wordt gebouwd kan de school gedurende de nieuwbouw rustig open blijven. De Goorse Volkswoning houdt het nieuws rondom de wijkvernieuwing bij op een website
www. hetnieuwegijmink. nl.

Links: De jongste bewoner van 't Gijmink Kaya de Vries (4), en oudste bewoner Alida Eeftink (78) plaatsen hun handdruk op een graffitiwand onder toeziend oog van een levensgrote Bob de Bouwer.

Reconstructie Goorse wijk moet over zeven jaar helemaal klaar zijn Wethouder Josh Sijbom in 't Gijmink