Droom komt uit voor Jan en Nathalie

donderdag 11 september 2008

Witte Paard in Delden

Foto: Frans Nikkels

DELDEN - "We hebben altijd tegen elkaar gezegd: Als het Witte Paard vrijkomt, dan gaan we onmiddellijk schrijven", zegt Jan ten Brummelhuis (33). Op de uitnodiging van de opening staat dan ook: 'Een droom komt uit'. Zondag is het Witte Paard aan de Hengelosestraat in Delden heropend.

Jan is een geboren en getogen Deldenaar en, net als zijn vriendin Nathalie Bauhuis (31) die oorspronkelijk uit Diepenheim komt, is hij al jaren actief in de horeca.

Het tweetal leerde elkaar kennen in restaurant 't Schaafje in Deldenerbroek, waar Jan drie jaar souschef was. Jan werkte daarna nog in het Koetshuis aan de Hengelosestraat in Enschede en in Villa Westfalia tussen Gronau en Epe. Nathalie stak na 't Schaafje de handen uit de mouwen bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Ze wonen al een poosje samen in Delden.

"Het Witte Paard heeft een geweldige uitstraling. Het is een schitterend pand", zegt Jan enthousiast. "De vorige beheerder heeft er flink in geïnvesteerd." Hij laat de verschillende kamers zien. "Het is gebouwd rond 1650. Hier boven werd vroeger recht gesproken." Het Witte Paard heette vroeger ook wel de In den Drost van Twente - de drost was zowel rechter als baas van de politie.

Toen de vorige huurder van het Witte Paard zijn biezen pakte waren er maar liefst 25 belangstellenden die graag het restaurant wilden voortzetten. Het bestuur van de stichting Twickel koos uiteindelijk voor Jan en Nathalie, onder meer omdat zij jong zijn, veel ervaring in de horeca hebben, al jaren in Delden wonen en graag de ruimtes boven de zaak willen betrekken.

Het tweetal wil van het Witte Paard een iets minder exclusief restaurant maken dan het is geweest. "Eerst was het auberge het Witte Paard, toen herberg het Witte Paard en nu alleen nog gewoon het Witte Paard", lacht Jan. "Je kunt hier een broodje op het terras bestellen maar ook culinaire hapjes eten in de zaak", legt Jan uit. "We mikken op een breed publiek."

Sinds het Witte Paard enkele dagen geleden is heropend hebben al drie aanstaande echtparen hun huwelijksfeest bij Ten Brummelhuis geboekt.

Witte Paard in Delden

"We kunnen hier bruiloften houden met 40 gasten. 's Avonds hebben we ruimte voor gezelschappen tot 80 mensen, die een hapje en een drankje nuttigen. We zijn niet berekend op de grote Twentse bruiloften."

Jan ten Brummelhuis heeft vijf parttime krachten aangetrokken die in de keuken en de bediening gaan helpen.

Behalve het restaurant hoort nog een aantal hotelkamers bij het bedrijf. Bij het terras komen binnenkort nog enkele speeltoestellen voor jonge kinderen.

Jan en Nathalie schrikken er niet voor terug lange dagen te maken. "Dat weet je wanneer je in de horeca werkt", zegt Nathalie, die elf weken geleden nog is bevallen van een babytje. Ook Jan zal bijna altijd te vinden zijn in de zaak. "Laat mij maar lekker koken in de keuken", lacht hij.