Homo-parkeerplaats vier maanden gesloten

DIEPENHEIM dinsdag 23 september 2008 - Gedeputeerde Staten van Overijssel mogen de homo-ontmoetingsplek bij Diepenheim aan de weg Goor - Lochem niet langer dan vier maanden afsluiten. Voorlichter Remco de Wit van de provincie Overijssel vertelt dat GS begin augustus een aarden wal voor het parkeerterrein in het bos liet leggen omdat bij de provincie veel klachten binnenkwamen over het gebruik van het parkeerterrein door homo's.


De stichting Platform Keelbos, die streeft naar homo-emancipatie en -integratie en naar het openhouden van homo-ontmoetingsplaatsen, kwam onlangs tegen de sluiting in het geweer. Het stichtingsbestuur betwijfelt of de afsluiting wel rechtmatig is en onderzoekt of een verzoek om de parkeerplaats te openen kans maakt.


Begin augustus heeft de provincie de toerit naar de parkeerplaats N346 bij Diepenheim tijdelijk afgesloten door een bult zand te leggen op de toerit naar de parkeerplaats en verbodsborden te plaatsen. "De provincie mag dit als terreinbeheerder doen als daar een dringende reden voor is", legt voorlichter Remco de Wit uit. "Er waren veel klachten binnengekomen van omwonenden en eigenaren van vakantiehuisjes." De parkeerplaats ligt wat afgelegen van de weg, in een bos, een favoriete ontmoetingsplek van homo's. Er is overleg gaande met rijkswaterstaat, eigenaar van het bos, het gemeentebestuur van de Hof van Twente en politie. " De parkeerplaats blijft voorlopig dicht. Medio oktober wordt er een definitieve beslissing genomen. We communiceren direct met de omwonenden en zij zijn heel tevreden over de huidige maatregel", aldus de voorlichter van de provincie.