Meijman zoekt vriendschap met koeMeijman zoekt vriendschap met koe

DIEPENHEIM - 18 september 2008 "In mijn werk houd ik me bezig met de herkomst van de dingen, met mijn heimelijke verlangen om samen te vallen met de planten en de dieren." Kunstenaar Sjef Meijman uit Veenhuizen opent zaterdag de kunstroute aan de Reeënkampweg in Diepenheim met de performance Lopen met Koeien. Hij wil opgenomen worden in een groep koeien.

Foto: Kunstmoment Diepenheim

Kunstenaar Meijman probeert opgenomen te worden in een groep koeien
 

Tien kunstenaars en tien boeren hebben elkaar gevonden in de nieuwe expositie Kunst zoekt Boer, die van zaterdag 20 september tot en met zondag 9 november loopt. Arpad Szombathelyi, een Hengelose kunstenaar van Hongaarse herkomst zet een groot, rood stopcontact van staal in een weiland. Een vijftienhonderd meter lange rode kabel verbindt het stopcontact met het neon-kunstwerk Nieuw van John Körmeling.


"Het werk van Meijman is een bestaand project, dat van Szombathelyi is speciaal voor Diepenheim ontwikkeld", vertelt Jan Perrier, voorzitter van Kunstmoment Diepenheim. "De bezoekers van Kunstmoment vroegen vorig jaar om meer buitenkunst."
Peter van Tilburg uit Hilvarenbeek wil grote, ruimtelijke vormen creëren. " Ik laat me inspireren door de locatie." Van Tilburg vindt dat zijn beelden de aandacht mogen vragen: "Daar hoort ook kleur bij."

De installatie In the Shadow van acht bij vijf meter van Mark Kramer bestaat uit plastic figuren en transparant plastic. Kramer wil de schoonheid van menselijke fragiliteit laten zien. "Met installaties en objecten creëer ik een imaginaire wereld waarin de eenzaamheid van het individu centraal staat." En zo zijn er nog zes kunstenaars die allemaal met hun eigen visie en inspiratie aan Kunst zoekt Boer meedoen. Een bijbehorende fiets- en autoroute kost twee euro en is vanaf 20 september verkrijgbaar bij de VVV Diepenheim en bij Diepenheimse kunstondernemers, herkenbaar aan het Kunst zoekt Boer-logo.