Home

Scheurkalender over de fiets

2010

Peter en Henk Tetteroo

Fiets scheurkalender van Tetteroo

Henk en Peter Tetteroo zijn geen familieleden van elkaar maar hebben wel samen een scheurkalender geschreven over de fiets. Het motto is een jaar fietsen, een jaar scheuren in 2010.

 

Peter Tetteroo interviewde voor de kalender beroepsrenners Koos Moerenhout en Martijn Maaskant evenals de ex-beroepsrenners Johan Museeuw, Gert Jan Theunisse, Maarten den Bakker en Jorrit Walgien. De in 1954 geboren Peter Tetteroo praatte met monteur Ruud van Deursen van de Rabobankploeg, schrijver en wielrenner 60+ circuit Tim Krabbé. Wielertoeristen die hij bespreekt in de kalender zijn Rodrick de Munnik, Henk Littel, Lucas Rurup, Rob van Heyningen, Judith Schoenmaker, Rien de Roon en Cees van Sintmaartensdijk.

Henk Tettero, geboren in Den Hoorn in 1951, is al 30 jaar leraar Nederlands. Hij schreef boeken over de streektaal in het Delfland. Ook schreef hij over korfbaltaal.

Op maandag een rubriek over wielertaal van Henk Tetteroo.

Op dinsdag komen de wielertoeristen aan het woord.

Op woensdag leest u over trainen, materiaal, voeding, blessures.

Op donderdag vertelt Tim Krabbé over zijn fietservaringen.

Op vrijdag en zaterdag komen de beroepsrenners en mecanicien Ruud van Deursen aan het woord.

Op zondag praten we met de mannen in paviljoen de Duinrand te Oostvoorne.

De belangrijkste wielerkoersen van het jaar komen uitgebreid aan bod met onder meer de start van de Giro in Amsterdam en het Grand Départ van de Tour in Rotterdam. De kalender vertelt over wielertochten die u zelf kunt rijden, beruchte beklimmingen en over hoe je de winter door komt.

Met dank aan: Robert Gesink, Lieuwe Westra, Kirsten Wild, Carlo Bomans, Karel van Ouwendorp, Hedwig Piens, Dion van Bommel, Thorwald Veneberg, Erik Nomden, Rob Hogenelst, Johan Van Lierde, Ted Peters en Anton van Rijn voor hun bijdragen via e-mail en het world wide web. Speciale dank aan Patrick Croisiaux voor zijn bijdragen en hulp in België en Ilona Brinkman voor de hulp bij de uitgave.

Bestel bij Bol.com of de Drvkkerij

Achterkant scheurkalender