Gluhweinmilkshake nieuwste hit prijzenwinnende echtpaar


GOOR Drie keer kwamen gasten onaangekondigd cafetaria De Roode Vos binnen om de kwaliteit van de formule, ontvangst en afscheid patat te testen. Op de landelijke dag van de Anytymeketen Anytymeondernemers kregen Angela en Fred Stevense onlangs de eerste prijs: een bokaal, een cheque van 1500 euro Te besteden aan promotionele activiteiten en een weekeindje weg. "Dat kwam echt als een verrassing", zegt Stevense.

Maar in de cafetaria staat al een reeks bekers, bokalen en oorkondes, eerste, tweede en derde prijzen. Fred en Angela en hun personeel zijn ambitieus. Ze willen graag prijzen in de wacht slepen. "Rob Geus van de smaakpolitie stond hier een keer in de bouwvakvakantie voor de deur", vertelt Angela Stevense. "We waren er toen helaas niet. Maar we hadden hem graag ontvangen. We proberen hier echt alles brandschoon te houden." En ze geeft onmiddellijk een rondleiding in de keuken en de bijkeuken.

Fred werkte jarenlang in de officiersmess van de marine in Den Helder. Hij was er hofmeester en regelde de levensmiddelen voor de lunch en diners. "De Koningin hield bij ons een lunch met hoge gasten. Moesten we met 70 lakeien tegelijkertijd het eten opdienen. Dat ging met lampjes. Bij groen licht kwamen we in beweging. Precies op het juist moment met servies van koning Willem de tweede serveren. De rillingen liepen over je rug. Zo mooi ging dat."

Maar na jaren tussen de militairen werken verlangde het echtpaar terug naar het oosten van het land. "Ik zag mijn kinderen die toen vijf en negen jaar waren alleen wanneer ze in bed lagen", zegt Fred. "Mijn moeder die nog steeds in Goor woont, hoorde dat de Roode Vos vrij zou komen."

De overname van het bedrijf was snel rond. In 1998 sleepte het echtpaar al de eerste prijs voor het lekkerste broodje in de wacht waarna nog een reeks prijzen volgde. "We gaan steeds meer van een cafetaria naar een eetcafé" Cafetaria plus, zegt Fred.

Door de economische recessie en de renovatie van 't Gijmink daalde de omzet van de Roode Vos enigszins. Vandaar dat het echtpaar met hulp van het personeel blijft innoveren.

"Zaterdagochtend werd ik wakker met het idee voor een gluhweinmilkshake. Het recept hebben we zondag direct uitgeprobeerd." "En met foto's getwitterd", vult zijn vrouw aan. "We hebben er direct een stuk of tien verkocht." Nadat er nog eens koffie is bijgeschonken vertelt zij: "We namen een keer deel aan een wedstrijd met een broodje ham. Toen zei iemand, dat dit broodje zeker geen prijs zou winnen. Want het was maar een broodje ham. Dat doet pijn. Dat mag je best weten. Maar we wonnen uiteindelijk toch de eerste prijs." "En weet je waarom", vraagt haar man retorisch. "Om de goede smaak. Dat is het belangrijkst."

 

13 december 2011