Reggefiber verlengt termijn glasvezel


MARKELO Reggefiber verkoopt onvoldoende glasvezelabonnementen in Markelo en Stokkum en verlengt daarom de inschrijftermijn tot begin maart. Concurrent Cogas is al volop bezig met de aanleg van een eigen glasvezelnetwerk in het gebied. Cogas doet dit zonder de consument tot iets te verplichten terwijl Reggefiber eist dat binnen drie maanden een provider wordt gekozen. Reggefiber wil minimaal dertig procent van de huishoudens in Markelo en Stokkum kunnen aansluiten voordat het werk begint. Reggefiber heeft enige tijd geleden een winkel geopend aan de Holterweg 2, waar het bedrijf probeert bij mensen een aansluiting te slijten. Zijn er op 4 maart voldoende aanmeldingen, dan begint Reggefiber in het tweede kwartaal van 2012 met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

2 januari 2012


'
'Belangstelling voor Reggefiber is redelijk goed'

GOOR De belangstelling voor een aansluiting op het nog aan te leggen glasvezelnetwerk van Reggefiber in de gemeente Hof van Twente is redelijk goed en volgens verwachting. Hoe groot de belangstelling precies is wil Ewoud Overduin van Reggefiber echter nog niet zeggen. Voor 4 maart moet in elke kernen van de gemeente Hof van Twente afzonderlijk meer dan 30 procent van de huishoudens voor glasvezel van Reggefiber kiezen wil het bedrijf uit Rijssen beginnen met de aanleg.

Concurrent Cogas is in Markelo en Stokkum al begonnen met de aanleg van glasvezel en kondigt aan ook in andere kernen huishoudens gratis te willen aansluiten. Op een later, nog niet vastgelegd tijdstip, kunnen de bewoners pas daadwerkelijk een signaal krijgen op het netwerk van Cogas. "Gratis bestaat niet", zegt Overduin. "Gemiddeld kost een aansluiting duizend euro. Uiteindelijk zal de consument toch de rekening, verwerkt in een maandelijkse bedrag, gepresenteerd krijgen. Wij bieden meer duidelijkheid dan Cogas", zegt Overduin. "Bij ons kun je direct kiezen tussen een aantal providers." Dat is onder meer KPN, vodafone, Lijbrandt en XS4all.

Overduin geeft toe dat het afsluiten van contracten in Hof van Twente moeilijker gaat dan in andere gemeenten. "We hebben wat meer uit te leggen", zegt hij. Reggefiber heeft inmiddels al meer dan een miljoen huishoudens in Nederland aangesloten op glasvezel. Cogas is maar een kleine speler, actief in een deel van Twente.

Reggefiber houdt informatieavonden, opende een winkel in Goor en zoekt een partner in Delden die glasvezel aan de man brengt. De providers gaan actief mensen benaderen voor een abonnement op glas.

10 februari 2012


'Medewerkers Reggefbiers zijn net cowboys'

GOOR De strijd om de glasvezelaansluitingen neemt in alle hevigheid toe. Reggefiber neemt clubs in Diepenheim, Hengevelde en binnenkort ook in Goor in de arm om aansluitingen aan de man te brengen terwijl Cogas al daadwerkelijk is begonnen met de aanleg van een nieuw netwerk en via reclameuitingen probeert op te vallen. Ondertussen nemen klachten van burgers toe dat medewerkers van Reggefiber op informatieavonden en aan de deur niet schuwen de andere partij zwart te maken.

"Reggefiber zegt dat Cogas een gesubsidieerde onderneming is en dat is helemaal niet zo", zegt raadslid Jan ter Avest van de PvdA. "Het is juist zo dat de winst van Cogas terugvloeit naar de gemeente ofwel naar de burgers. Bij Reggefiber is dat natuurlijk niet zo." De gemeente Hof van Twente is aandeelhouder van Cogas. Ter Avest die zelf zo'n avond van Reggefiber bezocht in het Parochiehuis in Delden vindt het heel kwalijk dat medewerkers van Reggefiber eenzijdige informatie zouden geven. "Ze laten een staatje zien waaruit blijkt wat Reggefiber wel kan en wat Cogas niet zou kunnen."

Ter Avest noemt het 'zeer kwalijk' dat Reggefiber de jongerenvereniging Nooit Gedacht in Diepenheim gebruikt om mensen glasvezel en een abonnement te verkopen. "Het zijn net cowboys", aldus Ter Avest. "Als je een zoon, dochter of buurjongen hebt bij Nooit Gedacht ga je toch sneller overstag dan als dat niet zo is?" Het PvdA-raadslid wil over de situatie nog eens met fractiegenoten praten.

Woordvoerster Henriece Oplaat van Nooit Gedacht zegt dat de jongerenvereniging op 13 februari een informatieavond voor Reggefiber houdt en verder burgers alleen vraagt, wanneer zij met Reggefiber in zee gaan, in te vullen dat dit via Nooit Gedacht is gebeurd zodat de vereniging er geld aan overhoudt. Ook de ANBO in Diepenheim houdt een informatieavond voor Reggefiber.

In de winkel van Reggefiber aan de Grotestraat in Goor legt de medewerker die niet met zijn naam in de krant wil uit dat Reggefiber al in meer dan 120 gemeenten in Nederland met succes glasvezel aanlegt en nu waarschijnlijk voor de eerste keer weerstand ondervindt omdat er sprake is van concurrentie. "In Neede en Eibergen hadden we snel meer dan 30 procent van de huishoudens binnengehaald en zijn we begonnen met de aanleg van het netwerk. Maar hier zijn de mensen afwachtend." Hij zegt mensen weliswaar een gratis aansluiting kunnen krijgen bij Cogas. Maar dat zij dan nog geen zekerheid hebben welke provider een signaal gaat leveren. "Wij kunnen mensen wel die zekerheid bieden." In Goor timmeren medewerkers van het bedrijf de komende weken flink aan de weg timmeren met stands bij grote evenementen. In het tweede kwartaal wil het bedrijf beginnen met het leggen van het netwerk dat eind dit jaar moet zijn afgerond.

08 februari 2012