Medisch centrum Vossenoord stap dichterbijHet medisch centrum in de voormalige basisschool Vossenoord en kinderdagverblijf Catalpa lijkt er nu snel te komen. Huisarts C. van der Helden, anaeshesioloog mevrouw B. Liebrand-Alhadi en aannemer Huub Vos uit Delden smeden samen een plan waarin nog voldoende ruimte is voor de komst van andere medici. Volgens Vos komt het gebouw vol. Wie dat zullen zijn staat nu nog niet vast. Maar onderhandelingen met verschillende partijen zijn al een tijdje gaande.

In het medisch centrum moet de 'best mogelijke' mix van zorgaanbieders hun onderkomen vinden zodat zij samen extra 'toegevoegde waarde' hebben, ook voor de bewoners van Delden. "We zijn met een aantal partijen in de medische sektor in gesprek", zegt Vos. "Zij moeten onderling een goede groep vormen en goed op elkaar zijn ingespeeld."

Het drietal heeft het gebouw al gekocht. Daarmee komt een einde aan de jarenlange onzekerheid over de toekomst van het gebouw. Een aannemer wilde er appartementen neerzetten. Maar omwonenden vonden het gebouw te hoog waarna de gemeenteraad er een stokje voor stak.

De initiatiefnemers van het nieuwe plan bespreken de voorlopige plannen zaterdag met buurtbewoners. Punt van discussie zouden de parkeerplaatsen kunnen zijn. Buurtbewoners willen dat bezoekers hun auto's op het terrein van het medisch centrum parkeren. Aannemer Vos zegt dat dit makkelijk kan. "Er is voldoende ruimte." De aannemer moet daarna nog om de tafel met de gemeente en een architect om de definitieve plannen te bespreken. Dat zou nog drie tot vier weken in de beslag nemen. De verbouwing zou voor de bouwvakvakantie beginnen. Het werk neemt een jaar in beslag, verwacht de Deldense aannemer.


23 januari 2012