Leetink wil gerechtigheid

GOOR Gerechtigheid wil hij. Maar sinds de mishandeling op 6 januari hoorde Arno Leetink (46) niets meer van de politie. Hij neus was gebroken door een vuistslag. Een week zat hij ziek thuis, zijn autosleutels, portemonnee en mobiel waren gestolen. Het kenteken van de auto van vier daders was bekend. Getuigen herkenden plaatsgenoten in Goor. Maar het slachtoffer hoorde niets meer. Toen de sleutels gevonden en afgeleverd in het politiebureau gingen geen telefoontje. Niets.

Teleurgesteld is ook de vader van Arno, Wim Leetink, die in de schaduwfractie van de PvdA Hof van Twente zit. Hij sprak er over met een oud-politieman en die adviseerde ermee naar buiten te treden. "De politie verkeert in zwaar weer. Er wordt nog meer bezuinigd. Kunnen zij de taken nog aan?", vraagt Wim Leetink zich hardop af. "Die vrijdagavond was er ook van alles loos met uitgaanpubliek in Markelo."
6 januari. Vrijdagavond 23.00 uur. Weekeinde. Arno Leetink's werk zit er op bij pluimveeslachter Pingo waar hij in de krattenwasserij en het koelhuis werkt. "Ik kon mijn zoon Herman van zijn werk ophalen in Hengelo en daarna mooi op tijd mijn andere zoon Gerwin die bij Pingo had overgewerkt. Op de kruising De Poste, vlak voor Goor, deed Arno iets dat hij zijn leven lang niet zal vergeten. Hij noemt zichzelf een 'sportieve rijder' in zijn rode Peugeotje 304 en reed vlot achter zijn voorganger aan op weg naar zijn andere zoon. "Ik zat echt niet vlak achter hem. Maar hij liet het gas plotseling los en toen heb ik hem
ingehaald voor het bordje 'Goor 50'. Op weg door Goor merkte Arno dat een auto hem volgde en bij de poort van Pingo aangekomen was hij uitgestapt net als zijn achtervolger. "Hij zei 'Je hebt me gesneden' en direct kreeg ik een vuistslag en brak mijn neus." Arno krabbelde op en greep de dader aan zijn kleren vast onder zijn kin om te voorkomen dat hij opnieuw een klap zou krijgen.
Toen schopte een ander hem hard in zijn rug. Zijn zoon lag op de grond, vastgehouden door 1 van het viertal. Maar zijn andere zoon Herman, die net als een schoonmaker getuige was van het voorval, had 112 al gebeld en gaf het kenteken van de auto door. Bleek van een leasebedrijf dat maandagochtend pas weer bereikbaar zou zijn.
De politiemensen waren er met 20 minuten en maakten foto's van het bebloede gezicht van Arno. Weer moest hij terug naar Hengelo maar nu in de ambulance naar de Eerste Hulp. Pas om half vier was hij eindelijk thuis. Met een heftruck van Pingo is zijn auto die de ingang blokkeerde verplaatst. Een week kon hij niet werken. Maandagochtend is de neus recht gezet. Anderhalve week had hij last van zijn rug. Hij maakte veel kosten in het ziekenhuis, voor een nieuw rijbewijs, ID, bankpas en de batch van zijn werk. "We hebben de politie gevraagd ons op de hoogte te houden nadat we aangifte deden. Niets meer gehoord." Of dit zijn leven veranderde? "Eerst durfde ik bijna niet meer auto te rijden en keek constant in de spiegel wie er achter me reed. Ik rij nu rustiger en geef iemand direct voorrang. Maar ik ben wel teleurgesteld
in de politie."

28 januari 2012