Een rolletje in GTST

GOOR Ze is pas achttien jaar maar weet precies wat ze wil. Eline Lammers, geboren en getogen in Goor, is al vier jaar actief in het wereldje van de fotomodellen. Binnenkort is ze voor de eerste keer zelfs te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden en in de zomer heeft ze waarschijnlijk een aantal weken werk voor een modellenbureau in Londen, maar dan moet er van haar 59 kilo nog wel iets af.
"Mijn oudere zus werkt in de kapsalon van Petra van den Burg waar ze een model nodig hadden", vertelt ze. "Ze wilden iemand koperkleurig haar schilderen en daar foto's van maken voor de coiffure award, een kapperswedstrijd in Amsterdam." Eline ging mee naar Amsterdam en ze kreeg lof voor haar werk als model. "Je moet ermee doorgaan want je bent fotogeniek, vertelde Petra van den Burg mij. Ik ben toen naar een modellenbureau gestapt en werd daarna steeds vaker gevraagd."
Een reis naar Istanbul met een soort uitzendbureau is haar echter door de neus geboord. "Dat vonden wij als ouders te ver gaan", vertelt haar moeder.
"We vonden haar daar nog te jong voor." Ze zou er modeshows lopen en werk doen als fotomodel, naar gelang er vraag was.
Eline Lammers begon haar carriere als fotomodel door veel foto's van haarzelf te maken. "Voor hyves, facebook en andere social media", vertelt ze in haar ouderlijke woning aan de Deldenerstraat. "Wil je mijn portfolio zien?" Ze haalt een dikke map vol grote foto's van haar van boven. Eline is net terug van haar stage in de Heeckerenschool. Ze ging zelf naar basisschool 't Gijmink en doet nu de driejarige opleiding als onderwijsassistente in het ROC Twente in Almelo.
"Wanneer ik de opleiding klaar heb wil ik een jaar lang alleen nog met het modellenwerk bezig zijn. Gaat dat niet goed dan ga ik verder studeren. Dan doe ik pedagogiek om aan moeilijk opvoedbare kinderen les te kunnen geven."
Veel mensen in Goor kennen Eline Lammers als medewerkster van de C1000 en de Jumbo waar ze nu regelmatig werkt op vrijdagavond en zaterdag. In de week van 13 maart is te zien in een aflevering van GTST. De opnames waren best spannend. Eline zit in een kapsalon op de achtergrond met iemand te praten
en ze drinkt iets uit een glas. "We hebben eerst twee keer geoefend en daarna drie keer de scene opgenomen. Dan ben je er wel aan gewend geraakt. Het is heel raar. Maar de acteurs zijn ook heel gewone mensen, net als wij. We zitten na afloop ook gewoon bij elkaar te lunchen." Pas zes weken na de
opname mag ze weer bellen of er weer een rolletje als figurante voor haar is. "Het kan zijn dat ik de volgende dag al moet opdraven of een week later.
Dat weet je nooit precies." Ook weet ze niet of ze in Lorena's kapsalon, in het ziekenhuis of in hotel De Rozenboom mag acteren. "Ik krijg er 25 euro voor. Maar ook al was het voor niets, dan zou ik het nog doen."

"Je moet ermee doorgaan want je bent fotogeniek, vertelde Petra van den Burg mij."