Carla van Wijk zamelt kerstpakketten in voor 'armen'


DELDEN "Het is hartverwarmend wat er gebeurde. Ik had op een gegeven moment de garage helemaal vol dozen". Carla van Wijk kreeg onverwacht veel respons toen zij voor de eerste keer levensmiddelen voor kerstpakketten inzamelde voor mensen die het niet zo breed hebben. Ze las een aantal jaren geleden een artikel in deze krant over mensen die levensmiddelen voor kerstpakketten inzamelen tegen stille armoede. "Ik dacht toen: Ik wil ook wat doen." Ze schreef een tekst, zette dat op papier en verspreidde een reeks kopieën onder vrienden en bekenden. "We hebben het zo goed. We kunnen best iets missen en een ander daar een groot plezier mee doen."

Veel Deldenaren kennen Carla van Wijk. Ze richtte er het Jeugd Rode Kruis op, was lid van het Rode Kruis en actief bij de Unie van Vrijwilligers. Twee jaar geleden kreeg ze nog een koninklijke onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk. "Ik vind het geweldig als zoveel mensen bezig zijn voor een ander."

Het eerste jaar volgde ze de ingezamelde producten uit Delden tot aan de deur bij de mensen die het dringend nodig hebben, zoals minima en gescheiden moeders met kinderen. "Ik wilde zeker weten dat de spullen op de juiste plek zouden terechtkomen." Rijst, pasta, levensmiddelen in blik, koffie, thee, frisdrank, alles behalve alcoholische dranken is welkom.

Het leerwerkbedrijf De Werkwijzer in Oldenzaal stelt een busje ter beschikking om de goederen op te halen. Vorig jaar zijn uit de spullen zo'n 700 pakketten samengesteld. Het uitdelen ervan gebeurt via de voedselbanken, de thuiszorgorganisaties, vluchtelingenzorg en inloophuizen.

In Delden kunnen mensen hun spullen voor een kerstpakket inleveren aan de Ripperdalaan 6, aan de Hooyerinkstraat 10en aan de Balistraat 10 in Hengelo op vrijdag 16 en zaterdag 17 december tussen 17.00 en 20.00 uur, maandag 19 tot en met donderdag 22 december van 17.00 tot 20.00 uur en dinsdag 27 tot en met 30 december van 17.00 tot 20.00 uur. Voor meer informatie zie www.ikdeelmijnkerstpakket.nl