Twaalf sporters in het zonnetje gezet


GOOR Twaalf sporters uit de gemeente Hof van Twente die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie leverden zijn gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie in het zonnetje gezet. Wethouder Pieter van Zwanenburg die zelf ooit naar eigen zeggen de groene band haalde, reikte onder meer bloemen uit aan Veerle van der Donk uit Goor die goud won op een open judotoernooi in de categorie meisjes van acht en negen jaar tot 36 kilo. Zij was tevens de jongste van het gezelschap dat werd gehuldigd. Carmo Waszink uit Goor won op hetzelfde toernooi goud in de categorie jongens van tien en elf jaar tot 36 kilo. Waszink was ook actief tegen judoka’s uit andere landen, vertelde hij op vragen van de wethouder die tennisster Maurien Rikkert daarna feliciteerde met haar kampioenschap in Dubai.
Een bijzonder verhaal vertelde Marlies Schoonhoven uit Delden die na de geboorte van twee kinderen begon te trainen voor een triatlon en onlangs deelnam aan de Iron Man op Hawaiï, wat inhoudt dat zij vier kilometer zwon, 180 kilometer fietste en daarna nog een marathon rende. „Je kunt er gewoon voor trainen”, zei de Deldense nuchter. Ze legde de ‘schuld’ voor haar fanatisme bij haar man en zijn Canadese vrienden. „Maar dit was ook goed voor mijn man die nu meer optrekt met mijn kinderen.”
Iemand die vorig jaar ook al op het podium in de raadszaal werd gevraagd was Eric ten Have uit Diepenheim. Met zijn Viszla-honden Ludas en Drava won hij ook het afgelopen jaar weer zoveel prijzen dat hij de reeks niet eens meer uit het hoofd kon opsommen. De viervoeters werden onder meer wereldkampioen bij de jeugd en Nederlands en Europees kampioen.
Frits Fluttert uit Bentelo scoorde uitstekend bij het onderdeel Olympische trap van het Nederlands kampioenschap kleiduivenschieten voor veteranen. Myrthe Nagel en Hilde Jager, die met vakantie is, wonnen het NK judo en Richard Huisken uit Goor werd kampioen drie kilometer zwemmen in open water, wat Van Zwanenburg de uitspraak ontlokte dat ‘we’ een geweldig zwembad hebben. „Oh ja”, reageerde Huisken gevat. „Waar dan?” Waarna de wethouder moest toegeven dat Goor binnenkort geen eigen bad meer heeft.
Martin en Hellen Peezenkamp uit Goor werden gehuldigd voor het rolstoeldansen en Madeleine Brugman uit Ambt Delden voor haar prestaties met haar paard Endino.

2 januari 2012 YouTube