‘Twickel heeft één van de beste ijsvloeren in de regio’


DELDEN/GOOR De ijsvloer van de baan in Twickel zou kwalitatief één van de beste vloeren van alle banen in de regio zijn. Dat zeggen de trotse ijsmeesters van de baan aan de Bornsestraat. „We verwarmen 800 tot 1000 liter water tot douchetemperatuur en laten dat ‘s avonds over het ijs lopen”, vertelt penningmeester Gerrit Hagedoorn van de IJsclub Delden. „’s Middags tussen twee en drie uur beginnen we met verwarmen en om negen uur ‘s avonds is het water op temperatuur, ongeveer veertig graden Celcius en laten we het warme water over het ijs lopen. Koud water hecht niet. Dat schaats je er zo weer af.”
Afgelopen weekeinde verwelkomde de schaatsbaan zo’n 2800 bezoekers onder wie veel wandelaars die in de kantine een kopje koffie of chocolademelk komen drinken voor de gezelligheid. Hagedoorn bevestigt dat er ook wordt geschaatst in Twickel op het Schievenven aan de Schievenweg in Azelo. „Maar dat doet maar een enkeling.”
Gisteren schaatsten leerlingen van de basisscholen Erve Hooyerinck en Twickelo op het ijs in Twickel. De Goorse ijsclub hield zaterdag een speldag en zondag een clinic waaraan zo’n 50 mensen deelnamen. De ijsclub houdt morgen een schaatsééndaagse voor de afstanden 3, 5, 10, 15 en 20 kilometer. Belangstellenden kunnen vanaf 14.00 uur starten en er kan geschaatst worden tot 17.00 uur. Ook ‘s avonds kunnen schaatsers deelnemen en wel van 19.30 uur tot 22.00 uur. Inschrijving op de Goorse ijsbaan kan vanmiddag vanaf 14.30 uur en vanavond vanaf 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich ook woensdagmiddag vanaf 13.00 uur tot 13.45 inschrijven.

 

6 februari 2012 YouTube

'Zeker nog een week schaatsen'
GOOR - De IJsbanen in Twente blijven zeker nog een week open, verwacht voorzitter Joop van Leeuwen van de IJsclub Goor, waar vrijdagmiddag enkele uren sneeuw uit de lucht viel. Er moest met man en macht worden geveegd. Wie nog wil schaatsen kan bijna overal in de regio terecht, bijvoorbeeld Hengelo, Goor, Diepenheim, Markelo, Stokkum en Delden. In het westelijk deel van Twente, zoals in Goor, viel vrijdag een laag sneeuw in tegenstelling tot bijvoorbeeld Delden en Hengelo.

YouTube