Bestuur Höftedagen slaat nieuwe weg in

HENGEVELDE - Het bestuur van de Höftedagen wil zich meer onderscheiden van andere zomerfeesten en gooit het festijn daarom over een andere boeg. "We willen meer gezelligheid en sfeer", zegt Joris Roelink van de Höftedagen. "We vonden dat het festijn een beetje versnipperd was en willen mensen bij elkaar brengen en ook meer jonge gezinnen aanspreken."

De organisatie verandert zowel de programmering als de indeling van het feestterrein.

Een buitenpodium fungeert straks als blikvanger, goed zichtbaar vanaf de openbare weg. Bij de poort van de entree begint de nieuwe ‘Laan van plezier’ met rechts de ‘rode’ tent. Deze tent wordt ongeveer tien meter langer dan voorheen. In het midden van de tent komt een groot, rond podium. De capaciteit van de tent verdubbelt op deze manier tot zo'n 4.000 bezoekers. Voor kleine evenementen wordt de tent opgedeeld in tweeën.

In de nieuwe aanpak is gekozen voor twee podia. Voorheen waren dit er drie. In de ‘rode’ tent en bij het buitenpodium worden nu de biertjes getapt aan de ronde bars. Het kermis- en kindervermaak wordt compacter opgesteld bij de tent en het buitenpodium. Aan de ‘laan van plezier’ is plaats voor de catering en aanvullende kermisactiviteiten gedurende beide weekenden.

Het vernieuwde programma moet een brede doelgroep aanspreken. De zaterdag van het eerste weekend staat in het teken van een Dance Event. "We willen inspelen op trends", zegt Roelink. "Vandaar dat de eerste zaterdagavond voortaan helemaal in het teken dat dancemuziek staat."

Het Höftestadl, hét tirolerfeest in de regio, verhuist naar de zondagmiddag van het eerste weekend. Om een groter publiek te trekken van buitenaf past het bestuur het programma en de faciliteiten aan. Hoe staat nog niet helemaal vast.

Het tweede weekend begint met het bedrijvenuurtje die doorloopt in een Hengeveldse avond. De bedoeling van deze avond is om het gezellige dorpsgevoel te versterken waarbij de organisatie hoopt op de hulp van de ‘noaber’ feesten voor de bardiensten. Kinderen van de basisschool treden zaterdagmiddag op waarna traditiegetrouw het succesvolle Wensen zonder Grenzen volgt. De zaterdagavond staat in het teken van 'de grootste discotheek van Nederland' met nieuwe bands uit de regio treden op vanaf 20.00 uur bekende en verrassende artiesten op de podia. De zondag biedt een programma van cultuur, vermaak, verbazing en muziek. Band and Breakfast is weer geboekt voor het afsluitende feest op de laatste avond.

23 januari 2012