Tiende Hofdance in De Reggehof


Zeker meer dan duizend mensen hebben tot nu toe al meegedaan aan de Hofdance. Zaterdag volgt de tiende aflevering met als bijzondere verrassing dat voor de eerste keer een folkloristische dansgroep deelneemt. "Ja, zelfs twee", lacht Mirella Jellema van theater De Reggehof.
Toenmalig directeur Jan Eijsink van De Reggehof en hoofd muziekschool Ruut te Velthuis begonnen in februari 2003 met de eerste Hofdance met als doel een professioneel podium te bieden voor alle inwoners uit de nieuwe gemeente Hof van Twente. "We hadden die eerste keer meer dan 150 kinderen op de been. Een vliegende start."
Alleen jonge mensen tot 25 jaar die iets met jazzdance en streetdance doen mochten zich inschrijven. "Die stijlen waren toen heel populair", vertelt Linda Voortman die de laatste twee jaar de organisatie van Hofdance op zich neemt. "Nu mag iedereen meedoen en zie je een breed aanbod." Bij de invulling van het programma houdt ze daarmee rekening en zorgt voor afwisseling in de optredens.
De zaal telt tijdens de hofdance gemiddeld tussen de 200 en 300 bezoekers. "Wat is er nog meer te koop. Wellicht kunnen zij elkaar inspireren. Veel mensen traden al in een kleine zaal op voor hun familie. Maar voor sommigen is dit de eerste keer dat zij op zo'n groot podium staan met professioneel licht- en geluidsmensen", zegt Voortman. "Voor jonge mensen is de hofdance een enorme beleving. Een drama, dat iets helemaal mis ging, hebben wij hier nog niet meegemaakt."
Aan de hofdance doen ook de leerlingen van de muziekschool Hof van Twente, afdeling dans mee dat meer dan tien groepen telt, zoals ballet, kidsswing, peuter en kleuterdans en streetdance.
De organisatie heeft zelfs al een aanvrage uit Hengelo voor een optreden tijdens Hofdance moeten afslaan. "Nee, dit is alleen voor de inwoners van Hof van Twente."

10 februari 2012