Aanbod woningen overstijgt de vraag ruimschoots in Goor

GOOR Het aanbod woningen in Goor overstijgt ruimschoots de behoefte aan onderdak. In Diepenheim en Delden is dat in een kleinere mate ook het geval. Dat blijkt uit een analyse van de woningmarkt in de gemeente Hof van Twente. Wethouder Josh Sijbom overweegt nieuwbouw op het terrein van de Twentse Stoomblekerij over een langere periode te moeten uitsmeren. Het plan Waterland in Heeckeren stelt de gemeente zelfs voorlopig uit.

"De grote vraag is hoe ontwikkelt de bevolking zich de komende jaren", zegt Sijbom die binnenkort een antwoord hoopt te krijgen tijdens een bezoek aan Parkstad Limburg waar het bestuur al tien jaar met de problematiek rond de vergrijzing worstelt. "In elk geval zie je de komende jaren vaker projecten zoals op 't Gijmink waar een corporatie als Viverion een aantal oude woningen vervangt door een kleiner aantal huizen die kwalitatief veel beter zijn." Maar behalve op vervanging moet het gemeentebestuur zich waarschijnlijk ook meer gaan richten op startende gezinnen. "Als zij eenmaal zijn vertrokken uit de gemeente krijg je ze moeilijk terug."

De gemeente heeft een tweede plan voor starterswoningen in Diepenheim onlangs goedgekeurd. Het gaat om negen woningen aan de Herschelstraat. In Delden is waarschijnlijk slechts tijdelijk sprake van een groter aanbod van woningen dan er vraag is. "We hebben veel nieuwe woningen in de relatief korte tijd er bij gekregen in Delden", zegt Sijbom die daarbij verwijst naar het nieuwbouwplan De Braak West en de drie torenflats van de Stadshagen. Daardoor staan er nu veel woningen te koop. Volgende maand, oktober, houdt het gemeentebestuur een openbare bijeenkomst over de woningmarkt in Hof van Twente.

1 sept 2011