Applaus voor zes jonge vrijwilligers

GOOR Zes jongeren uit Goor en Delden zijn maandag aan het einde van de middag in het zonnetje gezet omdat zij zich al enige tijd belangeloos inzetten voor de jeugd in hun woonplaats. Wethouder Pieter van Zwanenburg van Hof van Twente was vol lof over hun werk, zo zei hij in jongerencentrum De Maan op de hoek van de Herman Heijermansstraat en de Laarstraat.

De jongeren zijn actief in de jongerencentra Walk In in Delden en De Maan in Goor. De wethouder wees er op dat mensen niet moeten onderschatten hoeveel werk jongeren verrichten. „Kijk maar in het weekeinde op de sportvelden”, zei Van Zwanenburg. „Dan zijn honderden jongeren actief.” Als voorbeeld noemde hij dat jongeren bijvoorbeeld de welpen trainen en teamleiders zijn. Maar ook tijdens de maatschappelijke stage verrichten zij veel werk op vrijwillige basis. Als een bijzonder voorbeeld haalde Van Zwanenburg de Höftedagen in Hengevelde aan. „Een tweet de deur uit en even later melden acht jongeren zich om de armen uit de mouwen te steken.”

Gehuldigd werden Manon Penninkhof, Iris Pol en Robbin Exterkate uit Delden en David Igriashuici en Marijke de Jong uit Goor en Bart Wind die zowel in Goor als in Delden actief is als vrijwilliger.

Dit gebeurde bij de landelijke actie De week van het applaus waarin de overheid aandacht vraag voor het werk van de vele vrijwilligers in ons land. De zes vrijwilligers zijn onder meer actief met het meidenwerk, de burendag, het ouderenwerk en de soos.

12 september 2011