Herstel es bij Delden kost tien miljoen euro

DELDEN - De rondweg om Delden wordt op termijn beter ingepast in het landschap van de Deldeneres. De afslag op de es aan de kant van de watertoren verdwijnt en bij de andere afslag komt een rotonde. Ook in de Europalaan/Almeloseweg komt een rotonde. Met het plan dat op 4 november aan de stuurgroep van het Pact van Twickel wordt aangeboden is een bedrag van zo'n tien miljoen euro gemoeid.

Rentmeester Albert Schimmelpenninck van de stichting Twickel vindt dat de rondweg beter moet worden ingepast in het landschap. In de jaren '70 aangelegd bijna als een soort snelweg met een enorm uitgebreid knooppunt omdat er ook nog een dwarsweg zou komen op de A1, de S23. BBeruchteweg nooit doorgegaan door actiegroep later vrienden van Twickel uit Smaller minder knooppunten Van Gessel verdiepen kost 30 milj voorlopig niet haalbaar. Met provcincie pakt van Twickel; Lus aan de weg richting Almelo gaat er af. Bescheidener gemaakt. Esch weer kaal maken.

Woordvoerder Karin Obdeijn van de provincie Overijssel zegt dat de verschillende betrokken partijen, waaronder de gemeente Hof van Twente, geld voor het project beschikbaar moet stellen. Zij verwacht niet dat binnen een jaar de financiering rond zal zijn.