‘Aantal ondernemers steeg water tot lippen’

GOOR De ondernemers kunnen de sfeer in de stad flink verbeteren. Het college van B en W besloot gisteren de gevraagde bijdrage aan de ondernemers in Goor beschikbaar te stellen. In de Grotestraat komen kleurrijke banieren aan lantaarnpalen en een vaste geluidsinstallatie. De ondernemers kunnen een speciale actiewebsite openen en een centrumcoördinator aanstellen.

De coördinator krijgt een aanstelling voor een half jaar. Hij of zij wordt het aanspreekpunt voor ondernemers en gaat allerlei taken uitvoeren. De totale kosten voor rekening van de gemeente bedragen bijna 30.000 euro. Het college heeft besloten geld beschikbaar te stellen vanwege ‘de verslechterende situatie’. „Een aantal ondernemers is het water tot aan de lippen gestegen.”

Zij hebben sterke behoefte aan aanpak op zeer korte termijn „om te voorkomen dat het centrum van Goor afstevent op een onomkeerbaar proces.” De ondernemers willen uitstralen dat zij actie ondernemen voor het centrum. Goor Collectief drong een half jaar geleden al bij de raad aan op het schrijven van een masterplan. De raadsleden begrepen de noodzaak van Goor Collectief en vroegen een onderbouwd verzoek in te dienen.

29 november 2011