Slimme projectontwikkelaar dient net op tijd schets in

‘Niets gelekt, gewoon even googlen’

GOOR Er komt nieuwbouw op de plek van de Rabobank, de winkel van Koster en het naastgelegen woonhuis aan de Kerkstraat. Projectontwikkelaar Ten Brinke uit Doetinchem heeft hiervoor een schets ingediend bij de gemeente Hof van Twente. Dat gebeurde een dag voordat een zogeheten voorbereidingsbesluit van kracht werd. De gemeenteraad nam dit besluit om ongewenste intwikkelingen te voorkomen. Het voorbereidingsbesluit is nu zinloos geworden en de raadsleden staan perplex omdat het besluit eigenlijk achter de gesloten deuren genomen moest worden.

"Ik heb gewoon internet gebruikt", zegt Jolanda Bonzet van Ten Brinke in Doetinchem. "Ik volg de media op de voet en ontdekte dat op 8 november dat de raad een voorbereidingsbesluit had genomen voor de Kerkstraat. We hebben onmiddellijk de volgende dag een schetsplan gemaakt en bij de gemeente ingediend. We zijn al zo lang bezig met dit plan." De ruwe schets valt nog onder het bestaande bestemmingsplan. Het voorbereidingsbesluit is pas van kracht op 10 november, de publicatiedatum van de Staatscourant. "Er is echt geen informatie gelekt. We houden elke dag de media in de gaten. Gewoon even Googlen."

Wat er komt aan de Kerkstraat kan Bonzet nog niet verklappen. "We gaan er nieuw bouwen. Daarvoor hebben we een aanvrage ingediend en daar gaan we de komende twee weken aan werken." Bonzet verschilt met het gemeentebestuur van mening over de eerste voorlopige adviezen van het masterplan dat een concentratie van winkels voorstaat. "Ik vind dat je op drie punten in Goor concentraties van zaken moet hebben. Bij de entrees van het kernwinkelgebied heb je een grote landelijke trekker nodig om de mensen naar het centrum te halen."

Volgens Bonzet komt aan de Kerkstraat, de entree van het winkelcentrum, een landelijke winkelketen op de plek van de Rabobank en Koster. "Ofwel een bestaande zaak in Goor verhuist of er komt een nieuwe winkel naar Goor toe", zegt Bonzet. 3 december 2011