‘Judo leert je omgaan met angst en agressie’

GOOR - In Goor is een nieuwe judovereniging opgericht, onder de vleugels van Judoschool Haagsma. Judoka’s uit Goor trainen nu vooral bij ’t Höfke in Diepenheim.

De Judoschool Haagsma bestaat al dertien jaar, is actief in Hengelo en Haaksbergen, en wil haar werkgebied uitbreiden in de omgeving. „In het judowereldje is altijd een tekort aan leraren en zaalruimte”, vertelt eigenaar Marc Haagsma (36) van de gelijknamige sportschool. Maar ik heb nu drie jonge sportleraren en kan verder uitbreiden.”

Remco Timmers (23) wordt het aanspreekpunt voor de lessen in Goor. Hij studeerde sportmanagement aan het CIOS in Arnhem. „Judo is goed voor de motoriek”, zegt hij. „Je gebruikt alle spiergroepen en proberen je tegenstander uit balans te krijgen. Maar ook leer je vallen en respect opbrengen voor je tegenstander. Je leert omgaan met je eigen angst en agressie. Dat is goed voor je ontwikkeling en je weerbaarheid. Ik ben gek op deze sport en misschien leveren wij ook een Nederlands kampioen af zoals onlangs met Myrthe Nagel uit Markelo.”

Inwoners van Goor krijgen binnenkort een aantal gratis judolessen in sporthal De Mossendam in Goor. De judoschool begint in het nieuwe jaar met de eerste training en heeft daarvoor op straat flyers uitgedeeld in onder meer de Grotestraat.

De lessen zijn op 12 januari van 16.00 tot 17.00 uur voor kinderen in leeftijd van vijf tot acht jaar en van 17.00 tot 18.00 uur voor de leeftijd van negen tot en met elf jaar. november 2011