Huisartsen in Vossenoord

DELDEN De voormalige basisschool Vossenoord op de hoek van de Vossenbrinkweg en de Averinkstraat verandert in een nieuw gezondheidscentrum. Deldense huisartsen willen in het pand trekken. Het gemeentebestuur moet, om dit mogelijk te maken, het bestemmingsplan veranderen in maatschappelijke dienstverlening. Wethouder Josh Sijbom is blij met de nieuwe ontwikkeling, te meer omdat er na jaren een einde komt aan de leegstand van het voormalige schoolgebouw.

Op 31 december vorig jaar moest de brandweer uitrukken om er een brandje te blussen. Jongeren zouden zich regelmatig in het pand ophouden. In het verleden zat er de openbare basisschool Vossenoord in en daarna een kinderdagverblijf van Catalpa.

Projectontwikkelaar Ten Brinke uit Enter en het gemeentebestuur van Hof van Twente verschilden daarna van mening over de hoogte van nieuwe huizen die er zouden komen. Op aandringen van omwonenden besloot de gemeenteraad de goothoogte te verlagen. De ontwikkelaar had er daarna niet meer veel vertrouwen in dat de woningen goed verkoopbaar zouden zijn.

Deldense huisartsen waren in gesprek met het bestuur van Carint Reggeland om in het nieuw te bouwen woonzorgcentrum Sint Elisabeth aan de Langestraat te trekken. Maar die gesprekken zijn op niets uitgelopen. Vorige week hebben mensen van de eigenaar van Vossenoord, Ten Brinke Projectontwikkeling, landmetingen uitgevoerd rond het pand.

Voorzitter Binne Visser van de Stadsraad Delden, die tegenover het bewuste pand woont, is content met het voornemen. „Aan de leegstand komt dan eindelijk een einde”, zegt Visser. „De komst van bijvoorbeeld een Hoed (huisartsen onder één dak) zou ik zeer toejuichen want die ontwikkeling komt ten goede aan de zorgverlening. Als de huisartsen bij elkaar zitten kunnen zij veel makkelijker diensten aan elkaar overdragen en bijvoorbeeld ook efficiënter werken.” De huisartsen, Van Manen, Hilterman, Van der Velden, Van de Helder en Dijkstra waren gistermiddag en -avond niet bereikbaar voor commentaar.

1 november 2011