Laatste Hippisch Hengelo

HENGELO "Dit is puur hobby", zegt Huub Kamers uit Hengelo die vanaf de eerste dag in 1998 betrokken is als vrijwilliger bij Hippisch Hengelo in het Expo Center. "Hier komen ruiters en amazones van hoog niveau. Het geeft een kick in no time dingen voor elkaar te krijgen. We kunnen met tien vrijwilligers de piste binnen vijf minuten leeg maken. We hebben het al eens opgenomen. We zijn gewoon heel goed op elkaar ingespeeld. Iedereen weet precies wat hij moet doen. En als je het verschil tussen een oxer en een triple niet weet wordt het heel moeilijk."

Maar dit is de laatste keer dat Hippisch Hengelo plaatsheeft in het Expo Center. Het evenement verhuist waarschijnlijk naar Go Planet. "Ik ga nu nog op het fietsje hier naar toe. Ik woon vlakbij. We beginnen 's morgens heel vroeg en het wordt altijd nachtwerk. Ik heb eigenlijk niet zoveel zin straks naar Enschede te gaan. Ik heb ook nog mijn werk en het evenement duurt tien dagen." Kamers studeerde rechten en geeft les op de hotelschool in Almelo.

"Mensen als Jan Hagendoorn, Marinus Vos, Hans Hor en de directeur van Johma Sallade hebben Hippisch Hengelo opgezet", vertelt hij terwijl hij af en toe een blik werpt in de piste. "Maar ze hadden ook mensen nodig die de hindernissen bouwen, de balken er weer opleggen tijdens een rit, die met zware aanhangers kunnen slepen. Ik was toen actief bij paardensportvereniging manege Slagenbeek Hengelo."

"Het is doodzonde dat het evenement uit Hengelo weggaat. We hebben er helaas geen enkele invloed op. Dat is jammer voor de hele omgeving van Hengelo. Dit is echt het evenement op het gebied van paardenconcoursen. Kijk eens goed hoe mooi de hal is aangekleed, hoe goed de vloer is en hoe alles is georganiseerd. En kijk eens hoeveel mensen hier op af komen. Hoe goed alles loopt. Het is echt zonde dat dit voor Hengelo verloren gaat."

5 december 2011

Voor mede-organisator Nataly van Eykel uit Assen is de verhuizing naar Enschede geen grote stap. Zo'n 130 vrijwilligers zijn nu nog actief betrokken bij Hippisch Hengelo onder wie veel leerlingen van het Agrarisch Opleidingscentrum (AOC) aan de Hengelosestraat in Enschede en de scouting. "Wij kunnen zonder vrijwilligers niet draaien", zegt zij. Van Eykel is nu het zevende jaar betrokken bij Hippisch Hengelo dat al tien jaar wordt georganiseerd door Eqi. "We kunnen niet iedereen betalen. We proberen daarom de randvoorwaarden zo goed mogelijk te maken. Er is genoeg eten en drinken en eventueel een slaapplaats. Voor ons is iedereen belangrijk. Zonder een goede parkeerwachter ontstaat een chaos op het terrein. Elke vrijwilliger is ontzettend belangrijk voor ons. Dat zit bij ons ingebakken. Zij zijn het gezicht van ons evenement." Volgens haar zullen de meeste vrijwilligers uit Hengelo meeverhuizen naar Enschede volgend jaar. Meer informatie over uitslagen staat in het sportkatern van deze krant. Zie ook www.eqi.nl

‘Go Planet is groot genoeg, alles kan er in’

Hippisch Hengelo verhuist volgend jaar vrijwel zeker naar Go Planet in Enschede. Ben Lutke Veldhuis die de exploitatie, de verhuur en de horeca van Go Planet regelt, bracht zaterdag een bezoek aan de hal samen met Chris van Dam van EQ International die Hippisch Hengelo de afgelopen tien jaar organiseerde. „Er moeten waarschijnlijk hier en daar nog wat aanpassingen worden uitgevoerd”, zegt Lutke Veldhuis, die eigenaar is van ‘t Holscher Catering & Partycentrum in Saasveld. „EQ heeft nog een aantal speciale wensen. Maar alles kan er in.” Chris van Dam betreurt dat de gemeente Hengelo niet zorgt dat de evenementenhal behouden blijft. "De plek is ideaal voor grote evenementen. Het gebouw ligt direct aan de snelweg en telt hotels in de directe omgeving. Er zijn voldoende parkeerplaatsen." EQ International verhuist naar Go Planet of naar Hangaar 11 op het voormalige vliegbasis Twenthe. Van Dam vraagt zich af of er voldoende parkeerrruimte is bij Go Planet wanneer FC Twente thuis speelt. Het Hengelose beursgebouw wordt volgend jaar ingrijpend verbouwd en gaat dienen als het technisch centrum van automatiseringsbedrijf Lescher.

-----------

Hippisch Hengelo volgend jaar naar Go Planet of Hangar 11

ENSCHEDE Hippisch Hengelo verhuist volgend jaar naar Go Planet of naar Hangar 11 op de voormalige vliegbasis Twenthe vertrekt. Directeur Chris van Dam van EQ International in Assen dat Hippisch Hengelo al tien jaar organiseert, moet zo goed als zeker weg uit het Expo Center in Hengelo omdat Lesscher IT Groep de hal heeft gekocht. De automatiseerder wil het gebouw volgend jaar verbouwen en zelf in gebruik nemen.

Chris van Dam wil binnen twee maanden kiezen tussen Go Planet en Hangar 11. "Het nadeel van Go Planet is dat er mogelijk een tekort aan parkeerplaatsen ontstaat wanneer FC Twente thuis speelt. Bij Hangar 11 is ruimte genoeg en de omgeving is prachtig voor een ruiterevenement." Van Dam bracht afgelopen weekeinde een bezoek aan Go Planet samen met Ben Lutke Veldhuis van catering en partycentrum 't Holscher in Saasveld. Lutke Veldhuis regelt de exploitatie van Go Planet. Hippisch Hengelo is nog tot zondagmiddag. Om 15.00 uur strijden de deelnemers om de grote prijs van Hengelo.