DJ's uit de kleren

HENGEVELDE De vier dj's van Wegdam Weekend gaan vrijdagavond helemaal uit de kleren voor begin van hun eerste radiouitzending van het nieuwe seizoen. Een webcam in de studio belooft een beperkt aantal internetters de mogelijkheid het viertal aan het werk te zien bij de presentatie van het programma.

In het vorige seizoen keken tussen de 40 en 50 mensen tegelijkertijd op een avond", vertelt dj Bart Eshuis, zoon van de plaatselijke wethouder. "Op een avond krijgen we via de webcam zo'n 250 bezoekers." Zij kunnen tegelijkertijd met elkaar en met de dj's chatten.

"Voor de opening van het nieuwe seizoen wilden we iets bijzonders gaan doen", vertelt Eshuis. "We staken het Wegdam Weekend in een nieuw jasje en wilden met het programma terug naar de basis. Toen zei iemand, dan moet het maar heel basic, heel primitief."

Voor de eerste keer is de uitzending ('zo is ons beloofd') ook te volgen in de huiskamer via de televisies in Hengevelde en Bentelo. "We waren de afgelopen twee seizoenen niet te beluisteren via de kabel. Ziggo moet het signaal van Delden of Goor doorgeven aan Cogas in Bentelo en Hengevelde. Maar om afspraken met elkaar te maken kostte veel tijd."

Het Wegdam Weekend kwam een jaar geleden het laatst in het nieuws toen de rivalen uit Bentelo en Hengevelde besloten te gaan samenwerken. De dj's praten met jongeren in de Ambtdeldense kerkdorpen over straattaal en interviewen een slachtoffer van voetbalgeweld. "Ook als we kritiek krijgen of iets niet leuk vinden, praten we daarover met elkaar wat we ermee moeten doen." Wegdam Weekend gebruikt volop de sociale media. "Wegdam Weekeind is tijdens de uitzending te volgen via twitter, e-mail, de webcam met chatblox, maar je kunt natuurlijk ook gewoon bellen", zegt Eshuis.

8 september 2011