Bestuurslid gymt nu zelf ook weer

MARKELO Ze werkte op de afdeling secretariaat van zuivelcoŲperatie Coberco in Zutphen voordat ze naar Markelo verhuisde waar haar man vandaan komt. "Toen ons eerste kind geboren werd stopte ik met werken. Zo ging dat in die tijd", vertelt Gerrie Eertink in haar woning aan het Wansink. Maar ze wilde absoluut niet de hele dag thuis zitten. Zij werd daarom in 1993 bestuurslid van de Gymnastiekvereniging Markelo maar wilde ook best de functie van secretaris op zich nemen. "Onze zonen stuurden we naar de gymclub omdat wij het belangrijk vinden dat zij veel bewegen. Dat is goed voor de ontwikkeling van de motoriek. Bij de gymvereniging leer je alles. Koprollen, klimmen en handstand. Toen voorzitter Hendrika Nijenhuis (oud-raadslid van de gemeente Markelo) mij benaderde of ik secretaris wilde worden, zei ik geen nee."

Zelf is ze ook actief geworden bij de gymvereniging die met zo?n 300 leden tot de grote sportclubs in Markelo hoort. ?Een uurtje in de week sporten, dat doet zeker wat met je. Jouw conditie verbetert echt." Maar ook de verbondenheid met de club vindt Eeftink belangrijk. Ze is inmiddels dertien jaar secretaris van de gymvereniging Markelo. "Volgend jaar stop ik", zegt ze resoluut. "Maar dan moet er wel een goede vervanger voor mij zijn. We hebben in de loop der jaren een goede vereniging opgebouwd. Die wil ik graag gezond achterlaten."

Gerrie Eeftink is ook actief bij de ondernemersvereniging van Markelo, ze collecteert voor de Maag Lever Darm Stichting, het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, de Brandwondenstichting en de Hartstichting. Ze is zelfs al 25 jaar rayonhoofd van de Hartstichting en organiseert de jaarlijkse collecte samen met Diane Veneman uit Markelo. "Mijn vader was hartpatiŽnt evenals mijn schoonvader. Als je er persoonlijk mee te maken krijgt wil je er zeker wat voor doen." Maar nieuwe collectanten vinden is elk jaar weer heel, heel moeilijk, zo is haar ervaring. ?Vooral in jonge gezinnen werken beide partners. Gelukkig is er weinig werkloosheid in ons land. Maar voor het vinden van vrijwilligers is dat een probleem."

9 augustus 2011