In Hengevelde vereenzamen lijkt onmogelijk

HENGEVELDE - Dit is uitzonderlijk, zegt Gerri Bannink van de dagopvang De Eikenborg aan de Pellenhof in Hengevelde. Twaalf vrijwilligers zijn vanaf de oprichting van de dagopvang twintig jaar geleden al actief in De Eikenborg. "Sommige bezoekers zijn jonger dan ik", lacht vrijwilligster Marietje ter Doest. "Ik weet precies wat ze lekker vinden", beweert Truus Raanhuis die één keer in de week voor de bezoekers kookt. "Gewoon aardappels met groentje en een stukkie vlees. Nee, geen pasta."

Waarom de groep Hengevelde zo standvastig is ten opzichte van andere dorpen en steden in Twente weet niemand precies te verklaren. "Het is hier heel gezellig en we kennen iedereen", vertelt Engelien Workel die de bezoekers al eens heeft meegenomen naar huis om de fuchsia's te bekijken. "We praten over de familieleden, waar bin ie van dan? Hoe steekt jouw familie in elkaar? Er is hier nog nooit iemand weggedaan omdat hij of zij het niet leuk vonden." Opvallend is dat er al enige tijd geen mannen tussen de vrijwilligers en tussen de bezoekers zitten. Iedereen neemt zo nu en dan een nieuwe gast mee naar de dagopvang. "In Hengevelde vereenzamen lijkt onmogelijk", concludeert begeleider Marian Aarnink van Carint.

Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur is er een open huis in De Eikenborg. Vrijwilligers koken, leggen een kaartje, sjoelen, bekijken oude foto's en doen oefeningen meer bewegen voor ouderen.

Op de foto: Annie Haverkate, Annie Roetgerink, Annie Bebseler, Engelien Workel, Annet ten Thije, Annie Raanhuis, Truus Raanhuis, Lien Epping, Truus Wilmink, Gre Michorius en Marietje ter Doest.