Giga reunie voor 2500 oud-personeelsleden Bill's Bar

MARKELO Maar liefst 2500 mensen hebben de afgelopen jaren gewerkt bij Bill's Bar in hartje Markelo. Voor hen houden de eigenaren, Irma en Dinand Udink, voor de eerste keer een grote reŁnie op vrijdag 25 november van 19.00 tot 22.00 uur waarna de deuren voor alle gasten open gaan en dj muziek draaien uit de jaren 80 en 90 en Tilt optreedt. "Er hebben zich inmiddels 300 oud-medewerkers opgegeven", vertelt Irma Udink. "Maar we konden helaas lang niet iedereen achterhalen."

Haar vader, Harry Rouweler die de bijnaam Bill kreeg, opende op de geboortedag van kroonprins Willem Alexander (27 april 1967) een cafetaria in Markelo die pijnsnel uitgroeide tot een grote horecaonderneming. "We hebben portiers, glazenwassers, flessenvullers, strijkers, schoonmakers, barmedewerkers, dj's, mensen in de bediening", somt Irma op. De aanleiding voor de reŁnie is geboren in mei van dit jaar, op de verjaardag van de moeder van Irma. "Er was toevallig een groepje oud-medewerkers. Dus kwam al snel het fotoboek tevoorschijn. He, die zou ik wel weer eens willen zien en die."

Hendrik Rozeboom die vanaf 1978 zo'n twintig jaar in Bill's Bar werkte weet nog goed dat, wanneer 's avonds laat het Wilhelmus was gespeeld, de deur op slot ging. "Anders kwam politieman Steen met een getrokken gummiknuppel de zaak in. Nu is het afgelopen, riep hij dan." Ina Hoevink zag vanaf 1992 de zaak verdrievoudigen in grootte.

Wilma Tempelman was zestien jaar toen ze in 1987 bij Bill's Bar begon. "Ik had er een fantastische tijd. Na afloop minstens een uur naborrelen. Zo gezellig." "Toen zijn verschillende stelletjes ontstaan", zegt Ina Hoevink. "Je krijgt ontzettend veel mensenkennis waar je later veel aan hebt. Het personeel blijft nuchter, let goed op de gasten en probeert de sfeer luchtig te houden. Het gaat hier bijna nooit mis."

"Kappie presenteert er zijn nieuwe cd, Arie en Merrietje vierden onlangs hun 60-jarig huwelijk en de LTO Noord vergadert hier. Als iemand tevreden is over zijn feest en mij daarover complimenteert dan teer ik daar de hele week op", zegt Irma. "En ik geef de complimentjes graag door aan de kok."

Irma deelt altijd het rooster in voor het personeel. "Ik deel altijd iemand in die veel overwicht heeft bij iemand die dat niet heeft", vertelt ze. "Dat is belangrijk voor de gezelligheid. Ook laat ik het personeel rouleren. Dan leert iedereen elkaar kennen. Want voor mij is de glazenwasser net zo belangrijk als de dj." Belangstellenden voor de reŁnie kunnen zich opgeven via info@billsbar.nl

19 november 2011