‘Sanering asbest zorgvuldig en niet veel te duur’

GOOR De overheid smijt niet met geld bij de sanering van asbest in Hof van Twente. Wethouder Josh Sijbom heeft na vragen in een commissievergadering hierover contact gehad met de provinciale overheid. Uit deze gesprekken blijkt dat soms veel monsters worden genomen om te meten waar asbest in de grond zit. Dat aantal zou minder kunnen. Maar er is geen sprake van dat aannemers teveel werk zouden uitvoeren of te lang bezig zijn. Doordat aannemers om werk verlegen zitten schrijven zij zelfs laag in.

Gratis fruit op school en in sportkantines

GOOR Het gemeentebestuur wil het eten van gezonde voeding zoals fruit stimuleren. Het college stelt daarom eenmalig een bijdrage beschikbaar om jongeren gratis fruit aan te kunnen bieden. B en W geven 500 euro voor sportverenigingen en 300 euro voor scholen. Het gaat in totaal om een subsidie van 8000 euro. Het doel van het project is het aantal kinderen met overgewicht terug te dringen en chronische ziekten te voorkomen. De instellingen moet voor 15 december beslissen of zij meedoen.

Leerlingen van basisschool De Toonladder in Delden hield vorig jaar een fruitproject en deelde twee keer per week gratis fruit uit aan de leerlingen. De middelbare school De Waerdenborch en de voetbalclub GFC in Goor bieden al gezonde voeding aan in hun kantines. Wethouder Pieter van Zwanenburg wil dat meer scholen en sportverenigingen dit goede voorbeeld volgen. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders nog steeds te weinig vitaminen binnen krijgen en te weinig groente en vis eten.

Hof van Twente scoort goed met mantelzorgers

GOOR De gemeente Hof van Twente scoort op de thema’s leefbaarheid, mantelzorg en toegang tot individuele voorzieningen ruim hoger dan andere gemeenten. Slechter dan andere gemeenten eindigt Hof van Twente op het gebied van jeugd en vrijwilligers. Maar daarbij tekent wethouder Pieter van Zwanenburg aan dat niet alle gegevens worden bijgehouden en een goede vergelijking onmogelijk is. Het onderzoekt op het gebied van de wet maatschappelijke ondersteuning is gedaan onder 154 gemeenten.

3 november 2011